Március 3-án érkezik a debreceni kísérletezős, instrumentális progresszív rockot játszó Ghost Toast zenekar negyedik albuma Shape Without Form címmel. A lemez a finn Inverse Records  kiadásában fog megjelenni, amiről elsőként Frankenstein’s daluk videója ismerhető meg.

A Frankenstein’s-t zeneileg elsősorban a filmzenék ihlették, a látszólag teljesen eltérő teátrális zongora intro és az azt felváltó, gyorsabb, zakatolós, matekos részek kerülnek a végén összefércelésre, ahol a főmotívumai egyesülnek a dalnak. Szerettünk volna ezúttal egy rövidebb szerzeményre is videót készíteni, ezért esett erre a választás. A dal a március 3-án érkező Shape Without Form című lemez nyitótétele.

A videó az általunk teremtett, illetve napjainkat kísér(t)ő szörnyeket hivatott példálózó jelleggel bemutatni, legyen szó akár a fantázia szülte rémekről, akár az igaziakról. A felsorolás nem teljes, órákig tartó videókat is meglehetne tölteni néhány képkockánként változó rémekkel, ami reméljük, hogy nem csak számunkra elgondolkodtató.

A videó elkészítéséhez nagyon régi horrorfilmek mellett, régi/új dokumentumfilmeket, tévéhíradásokat használtunk fel.”
Ghost Toast egy kísérletezős, instrumentális prog-rock zenekar Debrecenből. Rengeteg különböző zenét szeretünk (súlyosat, könnyűt, utazóst, filmzenét, elektronikus zenét, ambientet stb.), és használjuk is ezeket a hatásokat, hogy valami számunkra (és remélhetőleg a közönség számára is) különlegeset alkossunk, teljes szívvel. 

A főbb hatásaink (csak példálózó jelleggel): Tool, Faith No More, Mastodon, Crippled Black Phoenix, Ulver, A Perfect Circle, Deftones, Oceansize, Jaga Jazzist, Shpongle, Orbital, Ott, Plaid, Future Sound Of London, The Mars Volta, Isten Háta Mögött, valamint sok-sok filmzeneszerző.

A zenekar legutóbbi (sorban a harmadik) lemeze, az Out of This World a finn Inverse Records kiadónál jelent meg 2017-ben és számos pozitív újságcikk, kritika méltatta a világ minden táján, a magyar zenei portálok pedig HangSúly díjra is jelölték az év albuma kategóriában.

Eddig megjelent lemezeink:

1. Toast in the shell (szerzői kiadás, 2011.)

2. There is no en… (szerzői kiadás, 2013.)

3. Out of this World (Inverse Records, 2017.)

Lemezeiket bandcamp oldalukon érhetitek el.

Ghost Toast  – Shape Without Form 

(Március 3 – Inverse Records)

01. Frankenstein’s
02. Eclipse
03. Y13
04. Hunt of Life
05. Follow
06. Before Anything Happens
07. W.A.N.T.