Dave Mustaine még júniusban osztotta meg közösségi oldalán, hogy torokrákot diagnosztizáltak nála. Természetesen azonnal belekezdtek az ilyenkor szokásos orvosi kezelésekbe. A kezelés az énekes-gitáros elmondása szerint nagyon jól sikerült, olyannyira, hogy már az orvosa is kijelentette, 100%-osan rákmentes a szervezete. Az örömhírt január 31-én, a londoni SSE Arénában a színpadon közölte Mustaine a rajongókkal.

„Körülbelül egy évvel ezelőtt az új albumunkon dolgoztunk Franklinben, Tennessee államban, és fájdalmat kezdtem érezni torkomban. Elmentem az orvoshoz, aki azt mondta: ‘Dave, rákod van’, én meg: ‘Bakker, Rákos vagyok!’ Sokkot kaptam a hír hallatán.

Elsőként félelmet éreztem, majd azt mondtam magamnak: ‘Nem. Rohadt dühös vagyok.’ Leálltunk a lemezzel és elkezdődött a kezelés. 51 sugárkezelést kaptam és 9 kemót. Amikor véget ért a kezelés, minden egyes nap arra gondoltam: ‘Nem lehet, hogy ne játsszak újra. Nem lehet, hogy ne játsszak újra.’ Így hát imádkoztam. Tudom, hogy sokan tudjátok, hogy szoktam imádkozni. A Peace Sells dalban is mondom: ‘Imádkozom minden nap’. Elmondtam már a második lemezen. De rátok is gondoltam minden egyes nap. És a családomra is. És tőletek jött ez az erő. És csakis erre gondoltam.

Aztán október 16-án elmentem az orvoshoz, aki azt mondta: ‘100 százalékosan rákmentes vagy’.”
A Five Finger Death Punch bejelentette eddigi legnagyobb európai turnéját, amelyre 2020 januárjában és februárjában kerül sor, ráadásul a multi-platina eladásokkal rendelkező legenda, a Megadeth, valamint 2018 legnagyobb rock-szenzációja, a Bad Wolves is csatlakozik hozzájuk előzenekarként. Utóbbi zenekar az elmúlt másfél évben három #1 slágert is begyűjtött, második albuma N.A.T.I.O.N. címmel 2019. október 25-én jelent meg.

A Five Finger Death Punch arénákat tölt meg a világ minden táján. Már túl vannak a 3 milliárdnyi streamingen, és folyamatosan döntik meg a rekordokat. A bandának 24 top10-es sikere volt az elmúlt években, és felfelé ívelő pályafutásuk nem torpan meg: 2018 egy újabb hatalmas év volt a Five Finger Death Punch számára, hiszen az amerikai rock rádiók év végi összesítése szerint ők voltak a legjátszottabb előadók az előző évben. 2018 nyarán és őszén zajló turnéjukkal pedig a banda több mint 250 ezer dollárt gyűjtött össze és adományozott jótékonysági szervezeteknek.

Ez a szenzációs turné Budapesten is látható lesz február 20-án a Budapest Arénában!

A budapesti koncertre jegyek a
 www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül kaphatók.

A koncert Facebook oldala