A debreceni székhelyű kísérletező instrumentális prog-rock Ghost Toast tavaly adta ki Shape Without Form című negyedik nagylemezét a finn a finn Inverse Records kiadón keresztül, ezen hallható a W.A.N.T. (We Are Not Them) című szám – erre készített videót Gerő András Péter a Kill Monday Management-től. A háttérvideót a zenekar maga vágta össze, az album artwork-je pedig Tod Antal Miklós munkája.

A dalról:

W. A. N. T. (We are not them)

A zenében használt hangminták az 1984 című George Orwell regény Michael Radford által rendezett filmverziójából, illetve a Francis Ford Coppola által rendezett Apokalipszis most című filmben felbukkanó soraiból származnak.

A W. A. N. T. (ahogy a teljes Shape Without Form album) és a videója is a minden emberi lényt fenyegető kiüresedés, illetve annak elkerülését érintő témával foglalkozik. A videó egyszerre próbálja az Apokalipszis most-ban ábrázolt metaforikus utazás képeivel, az 1984-ben megjelenített erőszak általi kiüresedéssel, valamint a magányt, reményvesztettséget, ürességet szimbolizálni hivatott, független és amatőr filmes (szerintünk fantasztikus) források felhasználásával illusztrálni T. S. Eliot – Hollow Men (Az üresek) című versének a zenében felhasznált sorait. 

A szöveges videó Gerő András Péter (Kill Monday Management) munkája, az abban használt háttérvideót a zenekar vágta össze, míg az album artwork-jéből származó kép Tod Antal Miklós munkája. 

A zenekar Shape Without Form című lemeze 2020. március 3-án jelent meg a finn Inverse Records kiadónál. A lemez megjelenését követően a Ghost Toast átesett az első tagcseréjén, Papp Lászlót Cserős Zoltán (Zoma) váltotta dobos poszton.




A Ghost Toast-ról:

A Ghost Toast egy kísérletezős, instrumentális progrock zenekar Debrecenből. Rengeteg különböző zenét szeretünk (súlyosat, könnyűt, utazóst, filmzenét, elektronikus zenét, ambientet stb.), és használjuk is ezeket a hatásokat, hogy valami számunkra (és remélhetőleg a közönség számára is) különlegeset alkossunk, teljes szívvel.

A főbb hatásaink (csak példálózó jelleggel): Tool, Faith No More, Mastodon, Crippled Black Phoenix, Ulver, A Perfect Circle, Deftones, Oceansize, Jaga Jazzist, Shpongle, Orbital, Ott, Plaid, Future Sound Of London, The Mars Volta, Isten Háta Mögött, valamint sok-sok filmzeneszerző.

Eddig négy albumunk jelent meg:

Toast in the shell (2011) – szerzői kiadás –

There is no en… (2013) – szerzői kiadás –

Out of This World (2017) – Inverse Records –

Shape Without Form (2020) – Inverse Records –