Reaching Into Infinity címmel május 19-én jelent meg a brit Dragonforce hetedik nagylemeze, a 2014-es Maximum Overload album folytatása. Ez már a harmadik albumuk a Dragonforce-hoz 2011-ben csatlakozott Marc Hudson énekessel, aki ZP Theart (ma Skid Row) helyére érkezett. Az olasz származású Gee „Luigi” Anzalone dobos azonban csak most debütált Dragonforce- lemezen. Ő 2014-ben csatlakozott a bandához, mivel Dave Mackintosh még feldobolta a 2014 augusztusában megjelent Maximum Overload albumot, de egyéb tervei miatt 11 év Dragonforce-tagság után kiszállt a csapatból.

Anzalone korábban a prog/thrash vonalas torinói Braindamage-ben és a kaliforniai thrasher Kill Ritual zenekarban dobolt. A Reaching Into Infinity album is Jens Bogren (Opeth, Amon Amarth, Soilwork, Katatonia stb.) produceri irányításával került felvételre az örebrói Fascination Street stúdióban. A banda az októbert brit turnézással tölti, ennek apropójaként klipet készítettek a Midnight Madness című dalukhoz.

Maximum Overload címmel 2014. augusztus 18-án jelent meg a brit Dragonforce hatodik nagylemeze. A lemez Európában a hamburgi earMUSIC kiadjó jóvoltából került a boltokba. A svédországi Örebróban található Fascination Street Stúdióban rögzített album producelését Jens Bogren (Opeth, Amon Amarth, Katatonia, Soilwork) végezte. A Dragonforce történetében tehát ez volt az első alkalom, amikor “külsős” producer segédkezett a munkálatoknál, mivel eddig a banda tagjai látták el a produceri feladatokat. A lemez egyik zenei érdekessége a Trivium főnök Matt Heafy vendégszereplése több dalban, illetve egy feldolgozás is felkerült a saját szerzemények közé Johnny Cash Ring Of Fire-jének átértelmezése révén.

 

Dragonforce – Reaching Into Infinity
(Május 19 – earMUSIC)

01. Reaching Into Infinity
02. Ashes Of The Dawn
03. Judgement Day
04. Astral Empire
05. Curse Of Darkness
06. Silence
07. Midnight Madness
08. WAR!
09. Land Of Shattered Dreams
10. The eDGE OF THE wORLD
11. Our Final Stand

Extra kiadás (bónusz DVD-vel)

CD1
01. Reaching Into Infinity
02. Ashes Of The Dawn
03. Judgement Day
04. Astral Empire
05. Curse Of Darkness
06. Silence
07. Midnight Madness
08. WAR!
09. Land Of Shattered Dreams
10. The Edge Of The World
11. Our Final Stand

Bónuszdalok:
12. Hatred And Revenge
13. Evil Dead

Bónusz DVD
(Live at Woodstock Festival Poland 2016)
01. Holding On
02. Heroes Of Our Time
03. Operation Ground And Pound
04. Holding On (Multi-angles)
05. Heroes Of Our Time (Multi-angles)
06. Operation Ground And Pound (Multi-angles)