Mivel a jelenlegi Covid-korlátozásokat és karanténrendeleteket még nem egységesítették az egész világon, ezért Joe Satriani átütemezte európai turnéját. Így a Barba Negrába meghirdetett koncert is új időpontot kapott: 2023. április 10. Természetesen az eredetileg 2022 áprilisára, májusára és júniusára tervezett koncertekre megvásárolt belépők az átütemezett időpontokra is érvényesek.

A koncert Facebook oldala

The Elephants of Mars címmel április 8-án jelenik meg Joe Satriani új albuma, a 2020 tavaszán kiadott Shapeshifting lemez folytatása. A legendás gitáros 19. stúdióalbumát a Sony Music helyett az earMUSIC jelenteti meg. Az album dalait a lezárások alatt készítette Joe a turnézenekara – Kenny Aronoff (dob), Bryan Beller (basszusgitár), Rai Thistlethwayte (billentyűs hangszerek) – segítségével, míg a produceri feladatokat Joe régi zenésztársa, Eric Caudieux látta el.

Satriani ráadásul nem kis célt tűzött ki maga elé: egy olyan instrumentális albumot akart készíteni, amely sokkal izgalmasabb, energikusabb és kreatívabb, mint azt az ilyen lemezektől megszokhattuk. A Sahara című dal klipjét pedig a zenész fia, ZZ Satriani rendezte.
A digipak CD mellett limitált digisleeve CD is kapható majd, amely 7 darab kétoldalas kártyát tartalmaz Satriani saját grafikáival, ezek az album egyes dalait jelenítik meg. A vinylrajongók narancssárga, rózsaszín és fekete szín közül választhatnak.
Joe Satriani – The Elephants Of Mars
(Április 08 – earMUSIC)

01. Sahara
02. The Elephants of Mars
03. Faceless
04. Blue Foot Groovy
05. Tension and Release
06. Sailing the Seas of Ganymede
07. Doors of Perception
08. E 104th St NYC
09. Pumpin’
10. Dance of the Spores
11. Night Scene
12. Through a Mother’s Day Darkly
13. 22 Memory Lane
14. Desolation