Szeptember elején érkezik Magyarország egyetlen smoker-metal füstökösének, a RED SWAMP-nak új nagylemeze “Time to Die” címmel. A banda idén 5 éves és már a harmadik nagylemezükön dolgoznak. Féktelen, közvetlen és hangos koncertjeikről ismertek, irdatlan bólogatásra lehet majd számítani a 10 állomásos tavaszi turnén is a füstös életmódot folytató bandától.

Eddigi anyagaik itthon és külföldön is elismerő visszhangot kaptak. Talentométer fődíjasok, Éter Feszt díjazottak, Hangfoglaló támogatottak, Wacken Metal Battle veteránok. A harmadik album a “Tiszassippi” és a “Desertdrive” méltó utódja lesz: továbbra is a Pantera súlya keveredik a Down dallamosságával, Sabbathos füstköntösben, Clutchos lendülettel, 20 tonnás riffekkel és horzsoló de dallamos énekekkel megspékelve.

A srácok jelenleg az új dalokon dolgoznak és márciusban vonulnak stúdióba, de közben sem tétlenkednek: a 10 állomásos “Prepare to Die” turné vezeti fel a szeptemberben érkező nagylemezt (időpontok a cikk alján). A turnényitó koncert Győrben lesz, február 28-án pedig az első budapesti bulin a Jolly Jackers vendégeként gyújtják majd be a színpadot Budapesten a Robotban.

A további állomásokon – ahol az új dalok közül is feldörrentenek majd párat – a Cadaveres-szel, a Watch My Dying-gal és a Dungaree-val osztoznak majd a színpadon, május 30-án pedig gigastoner turnézárót tartanak a mexikói Vinum Sabbathi, az osztrák Minus Green és a budapesti Third Planet társaságában a Dürer Kertben.

Ajánlott a zenekar facebook és instagram oldalainak követése a további infókért, folyamatosan lesznek játékok jegyekért és merch cuccokért, illetve a stúdiómunkálatokat és a turnét is folyamatos videóblog kíséri majd a szokásos közvetlen hangulatban.

Instagram: @redswampband

Facebook

A ‘Prepare To Die’ turné állomásai:

február 15. Győr (Beton)
február 28. Budapest (Robot)
március 20. Székesfehérvár (Nyolcas Műhely)
április 10. Veszprém (Terem)
április 11. Esztergom (Sportalsó)
április 17. Kecskemét (Kilele)
április 18. Szeged (Grand Café)
május 15. Hajdúszoboszló (Rock Café)
május 16. Békéscsaba (Narancs)
május 30. Budapest (Dürer Kert)