Új dallal és hangzással rukkolt elő a Red Swamp, a zenekari felszabadultság és összeszokottság sokszínű eredményt hozott. Az új dal ‘Born To Bleed’ névre hallgat és egy igazi “mindent is” szerzemény, a kifejezés legeslegsúlyosabb értelmében. A Lamb of God-ot idéző pörgéstől kezdve a tonnás doom hangulatból átvezető prog rockos outro-ig vezet végig a szerzemény, ami elsőre meglepő lehet a hallgatóknak. A banda zenei fejlődését a kezdetektől végigtekintve viszont egy teljesen érthető állomás, ami irány a jövőbeli tételeknél is megfigyelhető lesz.

Kovács Greg énekes így kommentálta a Red Swamp új, metálosabb törekvéseit:

“Bár minket sztóner bandaként tartanak számon a legtöbben, ez közel sem ennyire egyszerű. Mindig is feszegettük a saját határainkat és kerestük a különböző stílusokkal a kapcsolatot, hogy mi az, ami belefér a zenénkbe. A jelenlegi felállás egy sokkal frissebb, eklektikusabb, dühösebb tendenciát mutat dalszerzés tekintetében, ami mindannyiunknak nagyon tetszik. Örülök, hogy távolabb kerültünk a műfaji korlátoktól és szabadon alkothatunk, főleg, ha ilyen dalok születnek közben. Ez egyben egy új korszaka is a Red Swampnak, alig várjuk, hogy halljuk és lássuk, hogy hogyan reagálnak rá a rajongók és hogy meddig száll a füstje az új anyagoknak.”

A dal felvételei Farkas Zsomborral, a zenekar dobosával készültek, aki keverte és masterelte is az új szerzeményt.

A Red Swamp január 20-án szombaton Budapesten a Szimpla Kertben INGYENES koncerten játssza el legjobb dalait a Szimpla Rocks keretein belül. Ne hagyjátok ki!

Itt lehet csekkolni az új dalt a hozzá készült vizuállal (Gerő András Péter kezeiből), mely kidomborítja a dal üzenetét – a modernizáció és újkori kényelem árát, amivel kellemetlen szembesülni:

RED SWAMP
Csóka Laci – gitár
Farkas Zsombor – dob
Kovács Greg – ének
Szabó Sándor – basszusgitár

Facebook: https://www.facebook.com/redswampband/
Instagram: https://www.instagram.com/redswampband/
Youtube: https://www.youtube.com/REDSWAMP
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5NsBv1yH64dwRkP576WVWI
Web: https://redswampband.com/