Több mint másfél évtizedes közös munka, két nagylemez, két EP és számtalan koncert után a Skid Row és Johnny Solinger énekes útjai idén tavasszal, egész pontosan április 6-án elváltak. Az énekes indoklása szerint szólókarrierjét kívánja egyengetni a jövőben, és a lehető legtöbb szerencsét kívánja volt társainak a folytatáshoz. Ennek akár még valóságalapja is lehetne, hiszen Solinger 2014. október 28-án kiadott egy szólóalbumot, Scrappy Smith címen. A Skid Row tagjai azonban kevesebb, mint egy nappal a hírek megjelenése után cáfolták az esetet: Solinger nem önként távozott, hanem néhány órával azelőtt rúgták ki a bandából, hogy bemutatták új énekesüket, Tony Harnell-t. Tonyval el is készült első közös szerzeményük, a klasszikus 18 And Life 2015-ös verziója, amely szabadon letölthető a banda honlapjáról. Mint kiderült, nem is várható több közös dal, ugyanis Tony Harnell énekes a Facebook oldalán jelentette be, hogy már nincs a Skid Row élén.

Tony Harnell (ex-TNT, Westworld, Starbreaker) május 22-én mutatkozott be a Skid Row színeiben, a kanadai Saskatchewan-beli Living Sky Kaszinó színpadán. Másnap szintén Saskatchewan-ban, a Dakota Dunes Kaszinóban koncertezett a csapat. A Skid Row a nyár folyamán stúdióba vonult, hogy felvegye a United World Rebellion EP-sorozat harmadik részét. Egyelőre nem tudni, mi a helyzet a munkálatokkal; ahogy azt sem, ki lesz a jövőbeni énekes.

Közeli forrásokból sokan máris arra gondolnak, hogy Sebastian Bach visszatér eredeti bandája élére, és hogy a klasszikus Skid Row nagy eséllyel pályázik a – hivatalosan még be nem jelentett – újjáalakuló Guns N’ Roses turnéjának vendégzenekari szerepére. A Skid Row Facebook-oldalán ezt egyelőre cáfolják, de nyugodtan kijelenthetjük, ha a pletyka igaznak bizonyulna, ennél jobban talán nem is kezdhetnénk az új esztendőt….

A Skid Row debütáló lemezéről ITT, míg a szintén klasszikus Slave To The Grind korongról ITT olvashattok.