Továbbra sem szűnnek a Guns N’ Roses klasszikus felállásának újjáalakulásáról szóló találgatások. Gyakorlatilag hónapok óta pletykálják, hogy Axl Rose és Slash kibékülésével visszatérhet a klasszikus felállású Guns N’ Roses, és most újabb jelek mutatnak erre. A Billboard szerint egészen biztos, hogy a Guns N’ Roses főbandaként lép fel az április 15-17, illetve április 22-24 között megrendezésre kerülő kaliforniai Coachella fesztiválon. illetve lesz egy nyári észak-amerikai stadionturné is, amelynek 25 állomása lesz. Sőt, ők lesznek az első fellépők az április 6-án megnyíló új Las Vegas Arenában is. Azt azonban még a Billboard-nál sem tudják, milyen felállásban lép színpadra a zenekar. A hírek szerint a Guns N’ Roses által kért gázsi bulinként 3 millió dollár, azaz több mint 800 millió forint. A legdrágább belépők akár 250-275 dollárt – 70-80 ezer forintot – is kóstálhatnak majd.

December 26-án, minden különösebb előzmény nélkül ismét a zenekar klasszikus, 1987-es logója került ki a hivatalos honlapra. Ez azért nagy szó, mert Axl Rose és Slash között régóta ment a csata a banda szerzői jogaival kapcsolatban. A Consequence of Sound információi szerint a banda az újraegyesülést készíti elő, ami egy turné kereteiben valósulhat meg. A tervek szerint az egyik legrangosabb amerikai fesztiválon, a 2016-os kaliforniai Coachellán térnének vissza, és mivel a fesztivál fellépőit január 5-én jelentik be, így hamarosan megtudhatjuk, van-e alapja a pletykáknak. Mindenesetre az is beszédes, hogy az Egyesült Államokban az új Star Wars előtt több moziban is egy rövid teasert vetítettek a Welcome To The Jungle hangjaival, közönségképekkel. Ez sokak szerint akár arra is utalhat, hogy végre hivatalos kiadást kap az a dokumentumfilm, amit még a Use Your Illusion turnén rögzítettek, és amelyről Slash is írt az önéletrajzi könyvében.

Slash 1996-ban szállt ki a bandából, állítólag azóta nem álltak szóba Axl Rose-zal, aki még 2012-ben is arról beszélt a Rolling Stone-nak, hogy az énekes gyűlöli őt. Ilyenkor elkerülhetetlenek a pletykák egy lehetséges ős-Guns összeállításáról, Cirka 20 év után idén augusztusban svéd Aftonbladet TV-nek adott interjújában Slash azt mondta, hogy már elmúlt a haragjuk, és örül, hogy sikerült eloszlatni a rossz érzéseket, amik olyan sokáig éltek bennük. Arra kérdésre viszont, hogy újra összeállnak-e, kitérő választ adott. Az együttes rajongói mindenesetre végre reménykedhetnek, Duff McKagan tizenhét év után tavaly visszament már a zenekarhoz. A spekulációkat erősíti, hogy júliusban két gitáros – DJ Ashba és Bumblefoot – is elhagyta a jelenlegi bandát. A pletykák szerint az alapítók, Steven Adler, Izzy Stradlin, Duff McKagan, Slash és Axl Rose mind részesei lehetnek az új projektnek.

A történethez hozzátartozik, hogy Izzy remeteéletmódja és Steven Adler megbízhatatlansága miatt eddig sem ez tűnt a legvalószínűbb forgatókönyvnek. Érdekes azonban, hogy a bennfentesekre hivatkozó hírek szerint nem is a jövőre huszonöt éves Use Your Illusion I-II lemezek turnéját lenyomó banda állna színpadra Matt Sorum dobossal, Gilby Clarke gitárossal és Dizzy Reed billentyűssel, hanem egy mutáns felállás. Utóbbiban Axl, Slash és Duff képviselné az alapmagot, melléjük csatlakozna Dizzy, aki a régi csapat szétrobbanása óta is folyamatosan Axllel zenélt, a további két tagot pedig az énekes legutóbbi bandájából emelnék át Richard Fortus gitáros és Frank Ferrer dobos személyében.

A híreszteléseket a csapat tagjai eddig se nem cáfolták, se nem erősítették meg. A CoS azt írja, nemrég az együttes honlapja újra árusítani kezdte az eredeti bandatagokkal ellátott takarókat, párnákat és egyéb dísztárgyakat. A Guns ezek után teljesen lecsupaszította honlapját, amin most csak a klasszikus, Appetite for Destruction album megjelenése idején használt logójuk látható.

A zenekar a klasszikus felállásban 1993-ban koncertezett utoljára.