Hunnia fia címmel egy 32 dalos, összefoglaló dupla válogatásalbum jelenik meg a Romantikus Erőszak frontember Sziva Balázs munkásságából. A megjelenés időpontja március 14., és Balázs aznap a Barba Negrában minden jelenlegi és egykori csapatával áll majd színpadra. A Romantikus Erőszak és a Hadak Útja Kiadó alapítója (akit korábban a Hungarica éléről is ismerhettél) egy négy órás koncertre készül, amelyen sok vendég fellépő is tiszteletét teszi majd.

A várható menetrend:

20.00 – Romer Akusztik
20.35 – FradiMánia
21.10 – Sziva Balázs és a Szent Suhancok
21.50 – Hungarica
22.50 – Romantikus Erőszak

A koncert Facebook oldala

A ‘Magyar vagyok, tudom és hiszem’ elnevezésű est alkalmából jelenik meg limitált példányszámban – Hunnia fia címmel – egy 32 dalos összefoglaló dupla válogatásalbum Balázs eddigi munkásságából.

A látványos csomagolású digipak CD, előrendelésben március 14-ig mindössze 2000 Ft-os rajongóbarát áron itt érhető el itt: www.romantikuseroszak.hu/bolt/

Ha március 14-ig előrendeled a dupla digipak Cd-t az album hivatalos pólójával egyetemben, óriásposztert kapsz ajándékba.

A két korongon a legjobb Romantikus Erőszak, Hungarica, Szent Suhancok, Hadak Útja nóták szerepelnek majd remasterizálva, kereskedelmi forgalomban már beszerezhetetlen ritkaságokkal, eddig kiadatlan anyagokkal és 3 új csak ezen a kiadványon beszerezhető felvétellel, közte a vadonatúj címadó számmal.

● Ki az a hazai rockénekes, aki százszámra adott már koncerteket a zenekaraival a Kárpát-medencében, sok ezer ember előtt, annak ellenére, hogy a dalaikat soha nem játszották a rádiók és az elmúlt két évtizedben csak (mondvacsinált) botrányok kapcsán írt róluk a sajtó, egyesek szemében pedig ma is az elsőszámú közellenségnek számítanak a hazai zenei életben?
● Aki már akkor feldolgozta az Avanti ragazzi di Budapest című dalt Előre mind pesti srácok címmel, amikor a Petőfi rádióban még azt sem tudták, hogy eszik e, vagy isszák és akit az 1956-os Magyarok Világszövetsége, társszervezeteivel, a Corvin-közi Bajtársi Közösséggel és a Pongrátz Gergely által alapított 1956-os Pesti Srác Alapítvánnyal egyetértésben ’56-os emlékéremmel tüntetett ki a szabadságharc szellemiségének megőrzéséért.
● Aki olyan legendákkal zenélt már együtt lemezfelvételen és színpadon egyaránt, mint a Kossuth-díjas népzenész ifj. Csoóri Sándor, Schuster Lóránt, Sárvári Vilmos és a P.Mobil, Varga Miklós, Kalapács József, Vedres Joe, vagy Sáfár Öcsi.
● Akit a Felvidéken fogva tartott, majd kiutasított a szlovák rendőrség egy futballmeccs és egy nem engedélyezett koncert kapcsán.
● Akinek a szerb országgyűlésben követelték, hogy tiltsák be egy délvidéki fellépését. 
● Akinek a főszereplésével forgatták a Dübörög a nemzeti rock című dokumentumfilmet, amelyet mozikban is vetítettek és a legjobb magyar zenés filmek között tartanak számon.
● Aki énekelt már a Petőfi szobornál, a Hősök terén, a Parlament előtt, a Corvin közben, a városligeti Királydombon, de Felsőőrön azon a téren is, ahol egykoron kikiáltották a Lajtabánságot.

Ő Sziva Balázs, aki 17 évesen, 1994 márciusában alapította meg a magyar nemzeti rock egyik meghatározó együttesét, a Romantikus Erőszakot, amellyel azóta számos nagylemezt készített. 1999-ben a FradiMánia zenekarral rögzített egy zöld-fehér lelátói himnuszokat tartalmazó albumot, 2003-ban pedig életre hívta a Hadak Útja lemezkiadót, amely négy évre rá Magyarország legnagyobb független rock/metal kiadója, a Hammer Music Productions részlege lett. 2007 januárjában csatlakozott a Moby **** együttes gitárosának, Mentes Norbertnek az új bandájához, a Hungarica zenekarhoz, amelynek 2012 februárjáig volt a frontembere és sok nagy sikert éltek meg együtt. 2010-ben a Beatrice és a Bikini két korábbi zenészével (Vedres Joe és Hirlemann Berci) elkészített egy ballada albumot, 2011-ben pedig Sziva Balázs és a Szent Suhancok néven életre hívott egy feldolgozás bandát, amellyel a nyolcvanas-kilencvenes évek hazai skinhead/punk együttesei előtt tisztelgett. Eddig több, mint 50 különböző hanghordozón hallatta a hangját, amelyek közül 13 album került fel a hazai lemezeladási slágerlistákra!

2017 március idusán, a “Magyar vagyok, tudom és hiszem” elnevezésű estén a negyedik ikszbe lépő zenész minden korábbi csapatával színpadra áll és sok vendég fellépő is tiszteletét teszi majd a több, mint 4 órás koncerten!