Történelmi ihletésű videóval jelentkezett a néhány hónapja ismét az eredeti felállásban zenélő Hungarica. A zenekarhoz idén sokak meglepetésére csatlakozott újból az alapító énekes, Sziva Balázs (Romer), akivel most az “Emlékezz” című dalt rögzítették újra az október 23-i forradalom emlékére. A dal eredetileg a 2007-es “Nem keresek új hazát” című lemezen jelent meg Nagy Feró vendégszereplésével, a friss verzió pedig egyben első előfutára a decemberben érkező 15 éves jubileumi lemeznek, melyről hamarosan új dallal és videoklippel is jelentkeznek. 

Hungarica: Emlékezz (2020)
“A kommunista diktatúra és a szovjet megszállás ellen 1956. október 23-án kirobbant forradalom és fegyveres felkelés elemi erejű példázata a magyar nép szabadságvágyának. Ezzel a dallal szeretnénk tisztelegni a hősök előtt” – áll a banda közleményében.

Mentes Norbert (Moby Dick) gitáros és a mellé újra felsorakozott Sziva Balázs énekes és Vörös Gábor basszusgitáros, Kiss Dániel dobossal kiegészülve a napokban fejezik be a munkát a Hungarica 15 éves jubileumára megjelenő, a korai lemezekre épülő gyűjteményes albumán. A számokat egytől-egyig remixelték és remasterizálták, valamint vadiúj exkluzív bónusz felvételek is helyet kapnak majd a korongon. A hangzásért az a Scheer “Max” Viktor zenei rendező felel, aki korábban többek között a Tankcsapda, a Moby Dick és a Rómeó Vérzik lemezein is dolgozott már.

Hungarica tagok:
Sziva Balázs: ének
Mentes Norbert: gitár
Vörös Gábor: basszusgitár
Kiss Dániel: dob