Karácsony előtt, 2020. december 18-án lát napvilágot az idén nyár óta újra az eredeti felállásban, azaz Sziva Balázs énekessel, Mentes Norbert gitárossal és Vörös Gábor basszusgitárossal, valamint Kiss Dániel dobossal működő Hungarica jubileumi kiadványa. A 15 tételes korongon a csapat 2006 és 2012 közötti, legsikeresebb korszakában, Pusztai Zoltán költő örökérvényű szövegeivel született és most teljesen újrakevert és remaszterizált számok mellett két vadonatúj szerzemény is helyett kapott.

A lemez előrendelése – amelynek borítóját Kertész Enikő tervezte – ma, november 10-én indul, exkluzív digipak CD-n, ajándék poszterrel. Ezzel egy időben a Hungarica hivatalos YouTube csatornáján, valamint a Facebook oldalán mutatják be az új videoklipjüket is, amelyben olyan vendégénekesek is közreműködnek, mint Papp SzabiSzendrey “Szasza” ZsoltKalapács JózsefSzekeres András és Barbaró Attila.

Hungarica: HUNGARICA (Official Music Video)
(km. Papp Szabi, Szasza, Kalapács, Barbaró, Szekeres)
Előrendelés:
rendeles.hungaricazenekar.hu 

Az új dalokat (Hungarica, Add vissza, ami jár) Törökbálinton, a SuperSize Recording-ban rögzítették Scheer “Max” Viktor zenei rendező (Tankcsapda – Ha zajt akartok, Moby Dick – Golgota) vezényletével, aki a többi szám remixeit is készítette és akivel már a kezdet kezdetén, 2006-ban, a legelső Hungarica felvételeknél is együtt dolgoztak. A korong jövő év elején érkezik, ám az előrendelők már a karácsonyfa alá oda tehetik, hiszen a rendelésük december 18-án meg fog érkezni.

A zenekar legutóbb október 23-án jelentkezett egy történelmi ihletésű videóval az ‘56-os szabadságharc emlékére. Az “Emlékezz” című dal eredetileg 2007-ben, Nagy Feró vendégszereplésével jelent meg, az új verzió pedig szintén a hamarosan érkező lemezen lesz hallható.

Hungarica: Emlékezz (2020)
Hungarica tagok:
Sziva Balázs: ének
Mentes Norbert: gitár
Vörös Gábor: basszusgitár
Kiss Dániel: dob

Hungarica: Hungarica (Best Of 2006-2012)
Hadak Útja Kiadó – HUKDCD061
01. Hungarica
02. Add vissza, ami jár
03. Jöjj el, szabadság
04. Magyar vagyok
05. Meddig várjunk
06. Demokratúra
07. Robotok, rabszolgák
08. Nem keresek új hazát
09. Nemzeti dal
10. Nincs más föld, nincs más ég
11. Rendőrállam
12. A szabadság betűi
13. Emlékezz
14. Viharos századok
15. Ide születtem