Zenei fejlődésemnek egyik kikezdhetetlen alapköve volt a White Lion nevű hard rock zenekar, ahol a címben szereplő úriember énekelt óriási örömömre.  Egyszerűen meg voltam őrülve a fickó negédes, nyugodt szívvel nyálasnak nevezhető hangjától, amihez jó néhány feledhetetlen rock sláger tapadt.  A Fight  To Survive,   Pride, és a Big Game albumuk örök favorit maradt mindmáig számomra, amelyek segítségével kétségtelenül igazi csajok kedvencévé váltak.  Olyan dalírói vénákkal rendelkeztek – nem beszélve egy fenomenális Vitto Bratta nevű gitárhőssel a tarsolyban – aminek tudatában szinte hihetetlen, hogy nem járt nekik az azonnali szupersztár státusz.

Nos, a norvég Jorn Lande után a White Lion ex-frontembere, Mike Tramp is benevez az idei Eurovízióra, pontosabban annak dániai előválogatójára, a Dansk Melodi Grand Prix-re. Tramp még a Mabel zenekar énekeseként 1978-ban egyszer már megnyerte a dán dalversenyt, így képviselte Dániát az Eurovíziós Dalfesztiválon. Akkor a 16. helyen végzett a párizsi döntő 20 indulója közül.

A válogató március 6-án lesz, az énekes pedig az Everything Is Alright című szerzeményét indítja a megmérettetésen. A dal Tramp május 21-én megjelenő, azonos című válogatáslemezén kap helyet. Egyébként a világjárvány miatt az idei dán vetélkedőt közönség nélkül rendezik, így nem a helyszínen döntenek a győztesről, hanem tévés voksolás során. 1999 óta ez lesz az első alkalom, hogy a műsort egy zárt tévéstúdióban rendezik. A győztes képviseli majd Dániát a májusi rotterdami eurovíziós döntőben.

Mike Tramp 2014-es Museum című nagylemezéről ITT olvashattok bővebben.