A The Dead Daisies ötödik nagylemeze, a Holy Ground című album kis késéssel, csak 2021. január 22-én látott napvilágot, ez vélhetően a járványhelyzet miatt lett meghozva. Egyébként Ben Grosse producerrel a francia La Fabrique Studios falai között készült a lemez. Az még 2019-ben, nyár végén lett hivatalos, hogy a zenekarból távozott John Corabi énekes (ex-Mötley Crüe, ex-The Scream) és a basszusgitáros Marco Mendoza, a helyüket pedig a legendás énekes/basszer, Glenn Hughes (Trapeze, Deep Purple, Black Sabbath stb.) vette át.

A The Dead Daisies a pandémia végével a tavaly megjelent Holy Ground lemezt kívánja megturnéztatni. Az viszont már tavaly biztossá vált, hogy ezeken a koncerteken már nem Deen Castronovo ül a dobcájg mögött. Tavaly januárban jelentette be a zenekar, hogy Deen Castronovo egészségügyi problémái miatt Ozzy Osbourne és a Black Sabbath turnéfelállásának dobosa, Tommy Clufetos dobol majd a Holy Ground jövő évi lemezbemutató turnéján. Castronovo annyival kommentálta a hírt, hogy a porckorongsérve újult ki, és ezt kell műteni. A Journeyből is ismert Castronovo 2017 óta volt a The Dead Daisies tagja, mégpedig Brian Tichy helyére érkezett. A turnék mellett a 2018-as Burn It Down nagylemezen és a tavaly januárban megjelent Holy Ground-on, illetve a 2019-ben kiadott Locked and Loaded: The Covers Album című válogatáslemezen hallhattuk a játékát.

Ami pedig Tommy Clufetos dobos személyét illeti, a The Dead Daisies rajongóinak sem ismeretlen arc, ugyanis 2015-ben már játszott együtt a csapattal néhány koncerten. Most azonban úgy fest, nem őt láthatjuk majd a budapesti koncerten, ugyanis elbúcsúztatta Tommy Clufetost a The Dead Daisies, és ismét Brian Tichyt ültették a dobfelszerelés mögé. A felállás többi pontja változatlan, vagyis Brian mellett Glenn Hughes énekes/basszer, Doug Aldrich gitáros és David Lowy gitáros alkotják a zenekart. Tichy az évek során többször is megfordult a csapatban, először 2013-ban zenélt velük, és az ő játéka hallható a Revolución, illetve Make Some Noise nagylemezeken. Emellett korábban – többek között – olyan bandákban zenélt, mint a Whitesnake, a Foreigner, Ozzy Osbourne csapata vagy a Pride & Glory.

A The Dead Daisies a pandémia végével a tavaly megjelent Holy Ground lemezt kívánja megturnéztatni. A menetrendben két, a jelenlegi körülmények között természetesen bizonytalan hazai fellépés is szerepel: július 11-én a Papp László Budapest Sportarénában játszanak a Judas Priest előtt, illetve egy önálló buli is vár rájuk. Utóbbi dátumát eredetileg február 15-ére írták ki Mike Tramp előzenekaroskodása mellett, de a turnét már őszre halasztották.