A TMZ információi szerint öngyilkos lett Mike Howe, a Metal Church énekese, akinek holttestét július 26-ára virradóra találták meg. Az 55 éves frontember a portál által idézett Humboldt megyei seriffhivatal szerint felakasztotta magát a kaliforniai Eurekában található otthonában, és már halott volt, amikor rátaláltak a kihívott rendőrök. Szintén rendőrségi források szerint semmiféle drog vagy alkohol nem játszott szerepet az esetben.

Mike Howe az eredeti énekes, David Wayne (Wayne 2005-ben hunyt el autóbalesetben) távozása után került a Metal Church mikrofonjához még 1988-ban és a banda 1989-es harmadik nagylemezén, a Blessing In Disguise-on tette le a névjegyét – amely azonnal a zenekar addigi legsikeresebb produkciójává vált. Ezután még két kiválóan sikerült albumot, az 1991-es The Human Factort és az 1993-as Hanging In The Balance-et jegyzett náluk, majd a ’90-es évek zordabb zenei klímája közepette visszavonult az aktív zenéléstől.

2015 áprilisában pedig újra csatlakozott a legendás amerikai power metal zenekarhoz. Visszatérése 2014 júliusában indult el, amikor Mike elkezdett dolgozni Kurdt Vanderhoof gitárossal egy külön projektben, amelyben a Saxon dobosa, Nigel Glockler is részt vett. A kezdeti beszélgetések során a gitárosnak sikerült meggyőznie Mike-ot, hogy térjen vissza a Metal Church élére. Így született meg a 2016-os XI album, majd két évvel később a Damned If You Do lemez. A 80-as évek legelején alakult zenekar első magyarországi koncertje 2019-ben volt a Rockmaratonon, természetesen Howe-val a mikrofon mögött. Legutóbbi kiadványuk a tavalyi From The Vault speciális válogatás volt.