Mondanunk sem kell, a COMBICHRIST szinte már hazajár hozzánk, 2010-ben még arra is volt példa, hogy dupláztak (a Rammstein előtt nyitottak az Arénában, majd másnap önálló koncertet adtak az A38-on). A 2019-es “One Fire” lemez utódján már javában folyik a munka, ennek első előfutáraként idén márciusban már megismerkedhettünk a friss “Not My Enemy” dallal. Az új anyaggal jövőre hozzánk is eljönnek, a “Europe Not My Enemy Tour 2022” útjába remélhetőleg nem áll semmi, és 2022. május 22-én a Barba Negrában egy hatalmasat bulizhatunk velük!

A norvég Andy LaPlegua alapító-énekes-dalszerző vezette formáció eredetileg az aggrotech / EBM / electro-industrial vonalon vált ismertté az első öt lemezzel. Az idén “nagykorúvá” váló “Joy Of Gunz” kétségkívül forradalminak számított a sötétebb elektronikus zenék világában, és a következő lemezeken is olyan alapvető, ma már szinte klasszikus dalok születtek, mint a “This Shit Will Fuck You Up”, “Blut Royale”, “Get Your Body Beat”, “WTF Is Wrong With You People?”, vagy a “Kickstart The Fight”.

A hangzásban a 2013-as, “No Redemption”, a Devil May Cry videojáték hivatalos soundtrackjeként megjelent anyaggal állt be változás, itt sokak meglepetésére konkrétan egy aggrotech / industrial death metal album született egy alapvetően elektronikus előadótól – bebizonyítva, hogy a két világ mennyire nem áll távol egymástól. Ettől kezdve a vaskos gitárok is állandó kísérői lettek az elektronikus alapoknak, amit további három nagylemezen – “We Love You” (2014), “This Is Where Death Begins” (2016), “One Fire” (2019) – tökéletesített azóta LaPlegua. A Combichrist eredetileg egyszemélyes projektként indult, és kezdetben színpadon is csak Andy LaPlegua állt. Ez stúdióban azóta is változatlan, élőben viszont több taggal bővült a felállás, a zenekar játszott már duó, trió, kvartett és hattagú felállásban is. Jelenleg öten vannak, Andy LaPlegua énekes mellett Eric13 (gitár), Will Spodnik (ütősök), Dane White (dobok) és Elliott Berlin (szintetizátor) mutatják be a jövőre megjelenő új Combichrist lemezt.

Combichrist – Not My Enemy (Official Video)
A H-MUSIC, a ROCK1 és a BARBA NEGRA bemutatja:
COMBICHRIST
2022.05.22.
BARBA NEGRA

Jegyárak:
6999 Ft ▲ limitált early bird
7999 Ft ▲ elővételben elővételben 2021.12.31-ig
8999 Ft ▲ elővételben 2022.05.21-ig
9999 Ft ▲ A koncert napján és a helyszínen

Facebook esemény

Jegyek