Április végén jelentette be, Sy Keeler énekes, hogy fájó szívvel, de dönteni kényszerült az Onslaught zenekar és rendes állása között, így végül kiszállt a csapatból. Sy Keeler az 1986-os második Onslaught album, a The Force előtt csatlakozott a bandához, 1988-ban azonban Steve Grimmett (Grim Reaper) vette át a helyét. Az 1991-ben feloszlott banda 2004-ben tért vissza, akkor már ismét Sy Keelerrel, akivel három új korszakos lemez született.

A banda sem teketóriázott sokat, gyorsan megtalálta új frontemberét az Onslaught. Az új énekes David Garnett (Bull-Riff Stampede) lett, aki februárban, a svédországi Umeå-beli House Of Metal fesztiválon már fellépett a zenekarral, igaz, akkor még hivatalosan szó sem volt róla, hogy ő lesz az új énekes.

Az Onslaught már másfél éve megkezdte a 2013-as VI album folytatásának munkálatait, amely Generation Antichrist címmel augusztus 7-én jelenik meg az AFM gondozásában, és a Motörhead klasszikus triójának emléket állító A Perfect Day To Die dalt már tavaly bemutatták róla előzetesen. Az anyag keverését és maszterizálását Daniel Bergstrand végezte a svédországi Dugout stúdióban. Most pedig itt a második új dal Dave-vel, a klippel kísért Bow Down To The Clowns.
Nige Rockett gitáros tisztában van azzal, hogy Sy Keelert nehéz pótolni, de szerinte Dave Garnett személyében az új frontembert is hamar elfogadja majd az Onslaught-tábor.

„Elképesztő durva, szélsőségesen nyers megszólalású albumot készítettünk, próbáltunk visszavenni a technológiai jellegű megoldásokból, és Daniel Bergstrand is nagyon alapos munkát végzett a keveréssel. Mindenki nagyon odatette magát, és plusz ki kell emelnem az új énekesünket, Dave Garnettet, aki hihetetlenül odatette magát. Nem könnyű feladat Sy Keeler helyére állni, de a saját stílusában állt neki a feladatnak, és biztos vagyok benne, hogy a rajongók körében is nagyon népszerű lesz.”

Az Onslaught klasszikusnak számító 1989-es In Search Of Sanity lemezéről ITT olvashattok bővebben.
Onslaught – Generation Antichrist
(Augusztus 07 – AFM Records)

01. Rise To Power
02. Strike Fast Strike Hard
03. Bow Down To The Clowns
04. Generation Antichrist
05. All Seeing Eye
06. Addicted To The Smell Of Death
07. Empires Fall
08. Religiousuicide
09. A Perfect Day To Die