Idén már a negyedik videóklipjével jelentkezik az Újhold zenekar. Ennek az az oka, hogy most találtak egy olyan kliprendezőt, akivel közös hullámhosszra kerültek, valamint ezekkel a klipekkel  10 éves éves fennállásukat is ünneplik. Ez a 10 év nem volt folyamatos, hosszabb-rövidebb megszakítások is követték, ezért van az, hogy a nagyközönség tekintetében talán még nem olyan ismert az együttes.

A klip és a zene Kosztolányi Dezső: Ha negyvenéves… című versére készült.  A klipet egy szobában forgatták. Mivel a főszereplő ágyban fekszik éjszaka és álmatlanul hánykolódik, a zenekar viccesen közép-európai Lullaby-nak is nevezi a klipet (utalva ezzel nagy kedvencükre, a The Cure együttes Lullaby című klipjére.) Persze a hasonlóság itt véget is ér.

 Külön érdekesség, hogy a klip készítője (Dabi István M.) a háttérben korai S8-as, azaz „szuper nyolcas” felvételeit vetíti, melyek a szereplő álmait, emlékeit, tudatalattiját hivatottak képpé formálni.

Az érdekességek sora azonban itt még nem ér véget. A klipben feltűnik az énekes-gitáros-frontember Krasznahorkai László 11 éves fia (ifjabb Krasznahorkai László) mint a főszereplő/lírai én gyermekkori énje. Az csak hab a tortán, hogy gyermekként valóban pont ugyanúgy nézett ki a felnőtt Krasznahorkai, mint most a fia.

A klipben Krasznahorkai mellett a zenekar tagjai (Takács Márton – dob, Hellenpárt György – billentyűk) láthatók.

A zenekar 10 éves jubileumi koncertjét az A38 Hajó tetőteraszán tartja meg 2021.09.22-én.

Klasszikus és kortárs költők verseit fogják előadni sajátosan rájuk jellemző alter/indie/new wave zenei felfogásban.  Készülö kislemezükről új dalok is felcsendülnek majd.

A sztárvendég: Pajor Tamás lesz (Neurotic, Ámen), akit valószínűleg nem kell bemutatni a nagyközönségnek. Xantus János Rocktérítő filmje a mai napig egy kultikus, maradandó alkotás. Az egykori önpusztító underground művész botrányairól, majd megtéréséről szóló film nagy szencázió volt a ’80-as évek végén. Pajor Tamás volt az első magyar rapper is, aki sajátos szövegeivel, számos későbbi alkotóra hatással volt.  Pajor Tamás Szózene Klubja keretében egyfajta humorba öntött dalköltészetet fog előadni.

A koncertekről TV-felvétel is készül. Éppen ezért pontos kezdés várható: 19.30. Pajor Tamás, 20.40. Újhold.

A rendezvény 22h-kor zárul.

A jegyek elővételben 1500ft-ért megvásárolhatók.

A friss klip itt érhető el:
Újhold a Facebookon

Pajor Tamás a Facebookon

A koncertekre a jegy itt rendelhető