We Will Ride címmel február 12-én jelent meg a Nathan James énekes vezette brit hard rocker Inglorious negyedik albuma, a 2019-es Ride To Nowhere lemez folytatása. Az Inglorious öt fiatalember klasszikus hard rock zene iránti tisztelete és imádata nyomán jött létre. Első lemezük 2016. február 19-én jelent meg. A 2014 februárjában alakult együttest az a Nathan James énekes vezeti, aki híres Trans-Siberian Orchestra soraiban, valamint a Scorpions gitár-legendája, Uli Jon Roth oldalán vált ismertté.

Első lemezük elkészítéséhez az Inglorious olyan dalszerzők segítségét vette igénybe, mint Al Pitrelli (Megadeth, Alice Cooper, Trans-Siberian Orchestra), Joel Hoekstra (Night Ranger, Whitesnake) és Neil Fairclough (Queen). A producelést maguk a tagok végezték, habár eleinte a legendás Chris Kimsey (The Who, The Rolling Stones) is közreműködött. A debütáló albumon az Inglorious együttest Nathan James énekes, Wil Taylor ritmusgitáros, Andreas Eriksson szólógitáros, Colin Parkinson basszer és Phil Beaver dobos alkotta.

2016 szeptemberében látott neki az Inglorious második albuma munkálatainak, egy liverpooli stúdióban; méghozzá nem más, mint a legendás Kevin Shirley (Led Zeppelin, Aerosmith) producer társaságában. A banda még a lemezfelvétel előtt jelentette be, hogy megvált attól a Wil Taylor gitárostól, aki még elvállalta a második album rögzítését. Helyére egy korábbi tag, Drew Lowe érkezett. Lowe – mint az egyik alapító – tehát ismét teljes értékű tagnak számított. A Frontiers Music végül 2017. május 12-én adta ki a második Inglorious albumot, ami stílszerűen az Inglorious II címet kapta.

Az Inglorious a 2018-as évet soron következő, Ride To Nowhere című albuma munkálataival töltötte. A banda harmadik albumának keverését ezúttal is a legendás Kevin Shirley (Led Zeppelin, Aerosmith) végezte el. A Ride To Nowhere 2019. január 25-én jelent meg, a Frontiers Music kiadó révén. A Ride To Nowhere album felvételei után, még a megjelenés előtt a zenekari tagok több mint fele kilépett az együttesből.

Így aztán a 2021. február 12-én We Will Ride címmel megjelent negyedik lemez egyben az új felállás bemutatkozó albuma is. A harmadik etap felvételei közben nagyon összevesztek a tagok, az összes gitáros fogta a hangszerét és távozott a zenekarból. Nathan James énekes mellett egyedül Phil Beaver dobos maradt, ám hamar megtalálták az utánpótlást Danny Dela Cruz és Dan Stevens gitárosok, plusz Vinnie Colla basszer személyében, akikkel a promóciós turnét is sikeresen lenyomták. Az új nagylemez Cardiffban készült Romesh Gogandoda producerrel, aki korábban dolgozott a Motörheaddel, Bring Me The Horizonnal és a Bullet For My Valentine-nal is. Az új album Messiah dalához egy friss klip is született.


Inglorious – We Will Ride
(Február 12 – Frontiers)

01. She Won’t Let You Go
02. Messiah
03. Medusa
04. Eye Of The Storm
05. Cruel Intentions
06. My Misery
07. Do You Like It
08. He Will Provide
09. We Will Meet Again
10. God Of War
11. We Will Ride