Memento Mori címmel tavaly szilveszterkor jelent meg a folk/heavy/power metalos német Feuerschwanz kilencedik nagylemezelemeze a Napalm Records gondozásában. A lemez többféle verzióban is napvilágot látott, melynek limitált, deluxe kiadásain egy-egy extra CD is helyet kapott, amelyen hét feldolgozást hallhattunk többek között a Manowar, az Amon Amarth, a Ghost, de az O-Zone dalaiból is.

Ennek a tavalyi kiadványnak azért van jelentősége, mert a német folk harcosok ezeket a feldolgozásokat most felduzzasztották egy teljes nagylemeznyi anyagra, így a nem kevesebb, mint 16 tétel Todsünden címmel december 30-án a Napalm Records gondozásában fog megjelenni. Van itt aztán minden az ABBA-tól Amon Amarthig, Ed Sheerantől a Manowarig, hogy az olyan hazai bandákról sem feledkezzenek meg, mint a Die Toten Hosen, a Die Ärzte és természetesen a Rammstein.

Erről a CD-ről készítettek egy klipet a Manowar Warriors Of The World United című klasszikusának fel/átdolgozásához. A dal olyan vendégénekesek közreműködésével készült el, mint Thomas Winkler (a Gloryhammer volt énekese), Melissa Bonny (Ad Infinitum, Malefistum, The Dark Side of the Moon, Warkings, ex-Rage of Light, ex-Evenmore) és Saltatio Mortis.
Feuerschwanz – Todsünden
(December 30 – Napalm Records)

01. Gimme! Gimme! Gimme! (ABBA)
02. Twilight of the Thunder God (Amon Amarth)
03. The Bad Touch (Bloodhound Gang)
04. Limit (Deichkind)
05. Der Graf (Die Ärzte)
06. Hier kommt Alex (Die Toten Hosen)
07. I See Fire (Ed Sheeran)
08. Square Hammer (Ghost)
09. Warriors of the World United (Manowar)
(feat. Angus McFife, Saltatio Mortis, Melissa Bonny)
10. Dragostea Din Tei (O-Zone)
11. Amen & Attack (Powerwolf)
12. Engel (Rammstein)
13. Gott Mit Uns (Sabaton)
14. Ding (Seeed)
(feat. Melissa Bonny)
15. Blinding Lights (The Weeknd)
16. The Final Countdown (Europe)