A nemzetközi heavy metal-színtér egyik legjelentősebb bandája, a HammerFall az évek során nem csak a svéd toplistákat dominálta, de egész Európát rabul ejtette. A világszerte jól ismert és nagyra méltatott banda immáron közel három évtizede űzi az ipart: a HammerFall 1993 óta sorozatra gyártja a kiválóbbnál kiválóbb metal-himnuszokat!

Február 25-én Hammer Of Dawn címmel érkezik a banda 12. sornagylemeze, a 2019-es Dominion album folytatása.  Az album producere – szokás szerint – Fredrik Nordström (In Flames, Opeth, stb.) volt, aki egyben a hanganyag keverését, maszterizálását és egyéb hangmérnöki munkáit is ellátta a Castle Black stúdióban – beleértve a banda két gitárosa, Pontus Norgren és Oscar Dronjak összekoordinálását. A vokál-témák hangmérnöke továbbá egy másik neves producer, Jacob Hansen (Volbeat, stb.) volt, ő a dániai Hansen stúdióban tevékenykedett.

A címadó dal máris meghallgatható. A Hammer Of Dawn klipjét a göteborgi Liseberg vidámparkban forgatták, a világhírű rendező, Patric Ullaeus közreműködésében. A HammerFall 2022. április 26-án Budapesten, a Papp László Sportarénában koncertezik a Helloween társaságában.
HammerFall – Hammer Of Dawn
(Február 25 – Napalm)

01. Brotherhood
02. Hammer Of Dawn
03. No Son Of Odin
04. Venerate Me
05. Reveries
06. Too Old To Die Young
07. Not Today
08. Live Free Or Die
09. State Of The W.I.L.D.
10. No Mercy