Delain 2014-ben megjelent, Human Contradiction című lemezével nem csak a szimfonikus metal régi rajongóit próbálta megfogni, hanem a műfajt még nem ismerőket: emlékezetes refrének, elbűvölő dallamok, szimfonikus monumentalitás és persze egy jó adag metal voltak az összetevők. A Charlotte Wessels vezette holland csapat február 19-én Lunar Prelude címmel egy új EP-vel jelentkezik. A Napalm kiadónál megjelenő anyagon két vadonatúj szerzemény szerepel, a Turn The Lights Out, illetve a Suckerpunch, melyhez klip is készült. A banda emellett új verzióban rögzítette a legutóbbi, 2014-es The Human Contradiction anyag Don’t Let Go dalát, illetve négy koncertfelvételt és a Suckerpunch nagyzenekari változatát is feltették a kiadványra. A Suckerpunch klip után most az EP minden dalába belehallgathatsz:

A holland Delain 2002-ben alakult, és eddig négy stúdiólemezt adott ki. Az alapító a Within Temptation egykori billentyűse, Martijn Westerholt, aki mellett a magával ragadó, elképesztően erős és sokszínű énekhanggal rendelkező énekesnő, Charlotte Wessels számít az együttes arcának. A Delain időről időre meghívja a műfaj legismertebb képviselőit is egy-egy vendégszereplésre: készítettek közös dalt Sharon Den Adellel (Within Temptation), Alissa White-Gluzzal (Arch Enemy) Burton C. Bell-lel (Fear Factory) vagy éppen Marco Hietalával.

A zenekar turnézott már a Nightwish, a Sabaton, a Within Temptation és a Kamelot oldalán, és feltűnt a Wacken és a Graspop Fesztiválokon is. Ahogy az ezredforduló után alakult sikeres csapatok többsége, a Delain is nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minél közvetlenebb kapcsolatban legyen rajongóival az interneten és a közösségi médián keresztül. A 2014-es The Human Contradictions albummal rengeteget turnézott a szimfo-metal csapat (tavaly nálunk is kétszer játszottak), de a következő sorlemezre még várni egy kell keveset.

Delain – Lunar Prelude EP
(Február 19 – Napalm Records)

01. Suckerpunch (új dal)
02. Turn The Lights Out (új dal)
03. Don’t Let Go
04. Lullaby (Live 2015)
05. Stardust (Live 2015)
06. Here Come Rhe Vultures (Live 2015)
07. Army of Dolls (Live 2015)
08. Suckerpunch Orchestra