A sok milliós online hallgatottsággal bíró, több mint 20 éve alapított Delain tavaly robbant be ismét, Dark Waters című új lemezével, és megújult tagsággal. A holland szimfonikus metal zenekar hamarosan Budapesten is fellép: január 27-én játszanak a Barba Negra Blue Stage-en, a svájci Illumishade társaságában.

A 2023-as Delain album fő dalszerzője ezúttal is az alapító billentyűs, Martijn Westerholt. A Dark Waters igazi mérföldkő az együttes pályafutásában, hiszen ez az első kiadvány, amelyen már a „klasszikus” felállás visszatért dobosa és gitárosa, Sander Zoer és Ronald Landa játszik, míg basszusgitárosként Ludovico Cioffi, énekesként pedig a lenyűgöző hangú Diana Leah mutatkozik be.

A Dark Waters a 2020-as, slágerlistás Apocalypse & Chill lemezt követte. Az albumon a Delainre jellemző szimfonikus betétek mellett újragondolt, kifinomult hangzásra számíthatunk. A dalokat hallgatva filmzenés, pop hatások ugyanúgy érezhetők, mint a mindent elsöprő heavy metal energia. Diana énekét a finom dallamok és erőteljes vokálok egyaránt jellemzik, néhány dalban pedig Paolo Ribaldini és Marko Hietala (ex-Nightwish) is feltűnik vendégénekesként. A Queen Of Shadow klipjét itt láthatjuk:

A Delain január 27-én játszik majd a Barba Negra Blue Stage-en, előttük pedig egy svájci modern metal csapat, az Illumishade is bemutatkozik. A Fabienne Erni énekesnő által 2019-ben indított csapat különleges, érzelmes dallamokkal veszi körbe a modern metal zenei alapokat, és a jól sikerült debütáló album után most februárban adja ki Another Side Of You című új nagylemezét. A Cloudreader videója itt látható:

A CONCERTO Music bemutatja: 2024 Dark Waters Over Europe Act II
2024. január 27., szombat 19 óra
Budapest, Barba Negra Blue Stage
Delain, Illumishade koncertek
Belépő: 9.900 Ft
Jegyek kaphatók a jegy.rock1.hu oldalon

Kapcsolódó weboldalak:
https://concerto.hu/
https://www.delain.nl/
https://www.illumishade.ch

https://www.facebook.com/concertoconcerts/
https://www.facebook.com/events/113548291825351/