Deep Purple a heavy metal és a modern hard rock műfajok egyik úttörője, noha eredetileg progresszív rockbandaként indultak, és csak 1970-ben váltottak keményebb hangzásra. A Led Zeppelinnel és Black Sabbath-tel együtt a “70-es évek brit hard rock és heavy metal szentségtelen háromsága” néven is emlegették őket. 1975-ben a világ “leghangosabb bandája” címen bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe is, az 1972-es londoni Rainbow színházban tartott koncertjük alapján. A Deep Purple pályafutása során több mint 100 millió lemezt adott el, és 2016-ban beiktatták őket a Rock and Roll Hírességek Csarnokába is.

2017-ben adta ki legutóbbi albumát a Deep Purple. A Nashville-ben rögzített album producere ezúttal is Bob Ezrin (KISS, Pink Floyd, Alice Cooper, Kansas stb.) volt, a korong pedig InFinite címmel 2017. április 7-én jelent meg az earMUSIC gondozásában. Az öreg harcosoknak ez már a hatodik albuma Steve Morse gitárossal, és a negyedik Don Airey billentyűssel. Akkortájt mindenki azt hitte, hogy az InFinite lesz az utolsó nagylemez a sorban a csapattól. A zenekar tagjai később már pedzegették, hogy azért nem eszik ilyen forrón a kását, és most kiderültek a hivatalos információk is a folytatásról: a Purple huszonegyedik stúdióalbuma Whoosh! címmel érkezik az earMUSIC gondozásában, producere pedig ugyanúgy Bob Ezrin volt, mint a legutóbbi két anyag esetében. Eddig úgy volt, hogy június 21-én jelenik meg az új Deep Purple album, most azonban bejelentette a legendás hard rock csapat, hogy a lemez csak augusztus 7-én jön ki. A világjárvány és a terjesztő hálózatok lezárása miatt

Bob Ezrin Nashville-be hívta a teljes csapatot, hogy ott írják és rögzítsék az új dalokat. A közös munka eredménye egy olyan lemez lett, mely a legsokoldalúbb dalokat hozta az együttműködés történetében. A Deep Purple ezúttal is minden irányba elmozdult, és korlátok nélkül engedték szabadjára kreativitásukat. A producer és a legendás csapat közös szándéka az volt, hogy hangot adjanak a világban zajló dolgoknak, továbbá minden generációnak üzenni szeretnének a lemezzel.

Többféle fizikai formátumban teszik elérhetővé a Whoosh! albumot, így lesz CD/DVD mediabook, színes vinyl variációk és egy limitált díszdoboz is. Az előrendelés a bejelentéssel együtt elindult, IDE kattintva választhatunk nekünk kedves változatot. A Throw My Bones dal után immár a Man Alive is tesztelhető az új Deep Purple lemezről.Deep Purple – Whoosh!
(Augusztus 7 – EarMusic)

01. Throw My Bones
02. Drop The Weapon
03. We’re All The Same In The Dark
04. Nothing At All
05. No Need To Shout
06. Step By Step
07. What The What
08. The Long Way Round
09. The Power Of The Moon
10. Remission Possible
11. Man Alive
12. And The Address
13. Dancing In My Sleep