A Deep Purple a heavy metál és a modern hard rock műfajok egyik úttörője, a Led Zeppelinnel és Black Sabbath-tal együtt a “70-es évek brit hard rock és heavy metál szentségtelen háromsága” néven is emlegették őket. A csapat számtalan rock és metál zenekarra volt hatással; többek között a Metallica, a Judas Priest, a Queen, az Aerosmith, a Van Halen, az Alice in Chains, a Pantera, a Bon Jovi, a Rush, a Motörhead, valamint az angol újhullámos heavy metál bandák közül az Iron Maiden és a Def Leppard is őket nevezi meg, mint az egyik legfőbb inspirációt zenéjükre.

1975-ben a világ “leghangosabb bandája” címen bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe is, az 1972-es londoni Rainbow színházban tartott koncertjük alapján.
A Deep Purple pályafutása során több mint 100 millió lemezt adott el, és 2016-ban beiktatták őket a Rock and Roll Hírességek Csarnokába is.

A nyáron lezajlott kényszerű gitáros csere után a világ egyik legkeményebben turnézó zenekara ismét útra kelt, hogy 50 év után még mindig a lehető legjobb koncerteket adják rajongóiknak.

“Mindig mindent beleadunk, amitől az egész banda jól érzi magát. Mindig is élveztük a zenélést és a hűséges közönség hihetetlen luxusát.”

Ez a legendás csapat a legújabb showjukkal 2023. július 16-án ismét látható lesz a Budapest Arénában!