Hybris címmel július 8-án a Napalm Records égisze jelenik meg a frontcsajos, melodikus death/extrém metalos német Deadlock hetedik nagylemeze. Ez egy új korszakot nyit a banda életében, ugyanis ezen a korongon mutatkozik be Margie Gerlitz énekesnő, illetve Werner Riedl dobos, aki a 2014-ben, 35 évesen elhunyt Tobi Graf utódja. A Deadlock eredeti énekesnője, Sabine Scherer a terhessége miatt bő 10 év tagság után elsőként átmenetileg lépett ki a zenekarból, de miután megszületett gyereke, úgy döntött, véglegesen távozik a zeneiparból. A banda ezt követően meghallgatásokat tartott – végül Margie Gerlitz-t választották új front-asszonyuknak, mivel Margie civilben énektanárként dolgozik, nem okoz gondot számára a változatos vokál-témák előadása. A Hybris albumról elsőként a klippel kísért Berserk című dalt tették közzé, most pedig egy különleges Brahms-átiratot mutattak be. Az Ein Deutsches Requiemmel Tobi Graf dobosra emlékezik a Deadlock.

2014. szeptember 2-án, hosszú betegséget követően 35 éves korában elhunyt a német melodikus death metal vonalas Deadlock dobosa és alapítótagja, Tobias Graf. Az 1997-ben a bajor vidékről származó Deadlock a korai időkben nem tudott kitörni szűkebb hazájából. A csapatot az énekes Johannes Prem (ő 2011-ben távozott a zenekarból), a gitáros Sebastian Reichl és a dobos Tobias Graf alapította. A banda 2013 júliusában The Arsonist címmel kiadott hatodik nagylemezén még dobolt Tobias, azonban súlyos betegsége miatt Tobias már tavasszal távozni kényszerült a Deadlockból, ahol Werner Riedl (ex-Scars Remain) lett az utódja.

A Hybris album mellé egy bónusz DVD is jár: a 90 perces, The Longest Road című lemezen egy dokumentációs film kapott helyet, aminek révén megismerhetjük a dalszerzés, a demó-rögzítés, az elő-produkció, a felvételek és a tagcserék folyamatát.

A Deadlock a nyár folyamán az alábbi fesztiválokon lép fel:

Július
3 – Basinfirefest – Spálené Porící, Csehország
7 – Rockharz – Ballenstedt, Németország
8 – Out & Loud – Geiselwind, Németország

Augusztus
19 – Summer Breeze – Dinkelsbühl, Németország
20 – Rockin’ Rümmerschen – Wenden, Németország
26 – Metalacker Festival – Tennenbronn, Németország

Deadlock – Hybris
(Július 08 – Napalm)

01. Epitaph
02. Carbonman
03. Berserk
04. Blood Ghost
05. Hybris
06. Wrath / Salvation
07. Backstory Wound
08. Ein Deutsches Requiem
09. Vergebung
10. Welcome Deathrow
11. Uncivil Hands (bónuszdal)
12. Fight Song (bónuszdal)

+ egy 90 perces dokufilm DVD – The Longest Road

01. Intro
02. Winter – Restart
03. Spring – Songwriting
04. Summer – Demo
05. Fall – Pre-production
06. Winter – Recordings
07. Spring – Hybris
08. Credits