DALRIADA továbbra is dolgozik következő nagylemezén, az “Őszelő” 10 friss dallal várhatóan szeptemberben érkezik a Nail Records gondozásában. Ahogy Ficzek András énekes-gitáros korábban elmondta, mind hangolás, mind hangszerelés tekintetében frissítettek a dalírás folyamatán, Szög szerint pedig a címhez hűen ezúttal az igazi őszies, melankólikus hangulat lesz az uralkodó a lemezen, amihez két videoklip forgatását is tervezi a zenekar.

A tizedik Dalriada korong megjelenéséhez egy őszi turné is kapcsolódik, Európát a Týr és az Arkona “Heathen Heroes 2020 Tour” névre keresztelt közös headliner turnéjának vendégeként fogják bejárni szeptember és október folyamán. A Týr-rel közösen tavaly áprilisban már szintén részt vettek egy európai körúton, a főképp Nyugat-Európát (és hazánkat is) érintő fellépések után most többek között a Baltikum országaiba, Csehországba és Lengyelországba is eljutnak, de természetesen a nyugati állomások, mint Hollandia, Franciaország sem maradnak ki. A soproni folk metalosok az eredeti tervek szerint februártól áprilisig a Kalapács, Alcohol, Palmetta és a Continoom zenekarokkal együtt a Rock On! Tour-a keretében járták volna az országot, azonban ennek az utolsó állomásait a járvánnyal kapcsolatban hozott intézkedések miatt le kellett mondani – ezeket lehetőség szerint később fogják pótolni. 

Ficzek András:
“Jelen állás szerint szeptemberben jelenik meg a tizedik, Őszelő címet viselő új albumunk, melynek felvételei jelenleg is folynak. A tíz dalt tartalmazó lemezhez két videót tervezünk – ennek részleteiről tájékoztatni fogunk benneteket. A megjelenést követően a tervek szerint azonnal turnéra indulunk két jól ismert és baráti zenekar, a feröeri viking Týr és az orosz Arkona társaságában. Nagyon fontos, hogy ez a körút – mint az élet minden más folyamata is, amelyet eddig ismertünk és szerettünk – csakis akkor valósulhat meg, ha most mindannyian, akik tehetjük, otthon maradunk, és maximálisan betartjuk a hatósági ajánlásokat. Mi is ezt tesszük, de a háttérben azért dolgozunk a négy fal között, hogy amikor majd újra találkozunk veletek, olyan anyagot mutathassunk be, aminek tiszta szívvel tudunk – együtt, veletek – örülni. Vigyázzatok magatokra, vigyázzatok egymásra!”

HEATHEN HEROES 2020 TOUR állomások:
(Arkona – Týr – Dalriada + Varang Nord / Varmia) 
16-09 CZ Prága – Meet Factory
17-09 PL Krakkó – Kwadrat
18-09 PL Varsó – Proxima
19-09 PL Poznan – U Bazyla
20-09 PL Gdansk – Drizzly Grizzly
22-09 LI Vilnius – Vakaris
23-09 LV Riga – Melna Piektdiena
24-09 EE Tallinn – Rockclub Tapper
25-09 FI Jyväskylä – Lutakko
26-09 FI Tampere – Olympia
27-09 FI Helsinki – Tavastia
29-09 SE Stockholm – Slaktkyrkan
30-09 SE Göteborg – Musikens Hus
03-10 SE Malmö – Plan B
04-10 DK Aarhus – Voxhall
06-10 NL Arnhem – Willemeen
07-10 NL Leeuwarden – Neushoorn
08-10 NL Enschede – Metropool
09-10 BE Vosselaar – Biebob
10-10 FR Nilvange – Gueulard Plus
11-10 DE Karlsruhe – Substage