A Téglás Zoli vezette Zoli Band, Santa Monica címmel jelentette meg legújabb albumát. A lemezen Zoli mellett Lukács Peta  gitáros (Bikini), Szebényi Dani billentyűs (Kowalky meg a Vega), Horváth Gábor basszusgitáros és Szűcs Péter (Ördög, Superbutt) dobos játszik. Az albumon kapott helyet az enyhén “hunglish” nyelvezettel megáldott Budapest My Love nóta, ami Zoli honvágyának, hazaszeretetének és kedvenc városának tökéletes dala.

Zoli a számot egyfajta ódának szánta, de csak a szöveget írta, a zenét a Kowalsky meg a Vega billentyűse, Szebényi Dani és Lukács Peta, a Bikini gitárosa szerezte.

Az Ignite frontembere így nyilatkozott a dalról:

“A dal pontosan erről szól, a honvágyról, amit Amerikában érzek, és arról, ahogy rohanok haza, amint időm engedi. Ilyenkor először irány Veresegyház, káposztás tészta a nagyinál, pálinka Feri bácsinál, ahogy az a szövegben is szerepel. Este meg Budapest, a világ legszebb városa, buli a barátokkal, és az az érzés, hogy hazaértem. Ami megfizethetetlen.

Budapestről mindenki úgy megy el, hogy de szép hely, milyen gyönyörűek az épületek, mennyire jó a kaja, szóval a turisták imádják. Még pár szó is ragad rájuk, hát miért ne kelteném fel az érdeklődésüket újabbak iránt? Nézzen csak utána, mit jelent a tó. Vagy a Lánchíd. “

https://www.youtube.com/watch?v=UQ_kOXw299c

A Santa Monica lemez pedig:
“Az album számomra egyfajta visszanyúlás a múltamba, mivel rengeteg zenekarban dominál mostanság a kiabálás, üvöltés, és úgy érzem, hogy a rockzenéből kezd kiveszni a rendes tiszta, dallamos éneklés, én pedig olyan zenekarokon nőttem fel, mint az Alice In Chains, vagy az Iron Maiden; akkoriban rengeteg ilyesmit hallgattunk, így ezzel a zenekarral ezt a világot szeretném újra visszahozni.”

nd