A Deep Purple a heavy metal és a modern hard rock műfajok egyik úttörője, noha eredetileg progresszív rockbandaként indultak, és csak 1970-ben váltottak keményebb hangzásra. A Led Zeppelinnel és Black Sabbath-tel együtt a “70-es évek brit hard rock és heavy metal szentségtelen háromsága” néven is emlegették őket. A csapat számtalan rock és metal zenekarra volt hatással; többek között a Metallica, a Judas Priest, a Queen, az Aerosmith, a Van Halen, az Alice in Chains, a Pantera, a Bon Jovi, a Rush, a Motörhead, valamint az angol újhullámos heavy metal bandák közül az Iron Maiden és a Def Leppard is őket nevezi meg, mint az egyik legfőbb inspirációt zenéjükre.

1975-ben a világ “leghangosabb bandája” címen bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe is, az 1972-es londoni Rainbow színházban tartott koncertjük alapján. A Deep Purple pályafutása során több mint 100 millió lemezt adott el, és 2016-ban beiktatták őket a Rock and Roll Hírességek Csarnokába is.

A világ egyik legkeményebben turnézó csapataként is számon tartják őket. 1968-tól napjainkig (leszámítva az 1976-1984 közötti kihagyásukat) gyakorlatilag folyamatosan turnéznak a világban.

2017-ben adta ki legutóbbi albumát a Deep Purple. A Nashville-ben rögzített album producere ezúttal is Bob Ezrin (KISS, Pink Floyd, Alice Cooper, Kansas stb.) volt, a korong pedig InFinite címmel 2017. április 7-én jelent meg az earMUSIC gondozásában. Az öreg harcosoknak ez már a hatodik albuma Steve Morse gitárossal, és a negyedik Don Airey billentyűssel. Mindemellett Steve Morse gitáros nemrég egy interjúban elárulta, hogy hamarosan kezdődik a munka a következőn. Mindez azonban még odébb van, és a folyamatos koncertezésből szerencsére mi sem maradunk ki: december 9-én ismét Budapesten, a Papp László Sportarénában láthatjuk minden idők egyik legfontosabb hard rock zenekarát.

A budapesti koncertre jegyek március 27-én 10 órától kaphatók a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül.

Esemény

További info:
www.deeppurple.com
www.livenation.hu
www.funcode.hu