Bad Wolves névre hallgat az az amerikai “szupergrupp”, amelyben Tommy Vext énekes (ex-Divine Heresy, ex-Snot, Westfield Massacre), Doc Coyle (ex-God Forbid) és Chris Cain (ex-Bury Your Dead)  gitáros, John Boecklin dobos (ex-DevilDriver), valamint Kyle Konkiel basszer (Vimic, ex-In This Moment) egyesítette erőit. A zenekar első nagylemeze, amely Mark Lewis producerrel készült az Audiohammer stúdióban, 2017-ben jött ki. A csapat második albuma 2019 őszén jött ki N.A.T.I.O.N. címmel, tavaly februárban pedig ők nyitottak a Megadeth és a Five Finger Death Punch budapesti koncertjén.

A napokban azonban már olyan pletykák keringtek, hogy a zenekar és a frontemberük, Tommy Vext útjai elválnak egymástól. Tudjuk jól, nem zörög a haraszt szélcsend idején, így a pletyka mára beigazolódott: hivatalos közleményben erősítette meg a Bad Wolves az egy nappal korábban felmerült netes pletykákat, amelyek szerint megváltak frontemberüktől, Tommy Vexttől.

Konkrétan nem tudjuk mi állhat a döntés mögött, de Tommy arra egy korábban posztolt videóban arra utalgatott, hogy politikai nézetei miatt került ki a csapatból. Tommy nyáron és ősszel több olyan kijelentést is tett a Black Lives Matter-tüntetések, illetve Donald Trump elnöksége kapcsán, amellyel komoly vitákat váltott ki a rajongótáborban és a zenekaron belül is: egyik BLM-vonatkozású nyilatkozata után még szintén színesbőrű zenésztársa, Doc Coyle maga is elhatárolódott az énekes szavaitól, és elnézést kért mindenkitől, akit esetleg sértettek Vext megnyilvánulásai. Tommy akkor azt fejtegette, hogy feketeként ő maga sosem tapasztalt rasszizmust az Egyesült Államokban, az aktuális tömegtüntetéseket pedig Soros Györgyhöz, illetve a Clinton Alapítványhoz kötötte. Abban azonban, hogy Vexttől elhidegült a csapat, szerepe lehetett annak a nemrég nyilvánosságra került peranyagnak is, amely szerint Vext bántalmazta a volt barátnőjét, a fitness modell Whitney Johns-t. Vext ugyan tagadta a vádakat, de a bíróság két évre szóló távoltartási végzést rendelt el, otthoni erőszak miatt.