Idén tíz napos lesz a Rockmaraton! 2016. július 8-17. között rendezik meg ez lesz a világ leghosszabb rockfesztiválja, a helyszín pedig változatlan, a tavaly jól bevált hely, a Dunaújváros melletti Szalki-szigeten kerül megrendezésre a világtörténelem leghosszabb rockfesztiválja, a 10 napos Rockmaraton. A maratoni nyaralást és mulatást egy hangulatos, árnyékos kemping, saját strand és közel 150 zenekar teszi majd felejthetetlenné. A szervezők naponta jelentik be a külföldi és hazai headlinereket, összesen 30 külföldi banda lép majd fel a fesztiválon. Február 22-én a szervezők napi bontásra szedték a külföldi fellépők programját (képünkön), továbbá friss jegy és bérlet infók is napvilágra kerültek, ma pedig öt újabb hardcore banda is felsorakozott.

Elfogytak az Early Bird bérletek, de máris itt vannak a napijegyek és a legváltozatosabb összeállítású bérletek!

Jegyek, bérletek vásárlása ITT

rockmaraton jegyek 20160223

A július 14-i Ignite – Madball – Dog Eat Dog hármas mellé tizedikén a kaliforniai Stick To Your Guns is csatlakozik. A színtér több mint 10 éve töretlenül népszerű zenekara a 2012-es, hatalmas sikert aratott Diamond után tavaly februárban új albummal jelentkezett, a Jesse Barnett vezette a csapat minden bizonnyal ismét emlékezetes koncertet ad a Rockmaraton színpadán.

Az európai hardcore egyik élharcosa, a holland Born From Pain közel húsz éve aktív, korábban olyan neves zenekarokkal állt egy színpadon, mint a Soulfly, az Agnostic Front, a Hatebreed vagy a Madball. Összesen hét lemezzel jelentkeztek – a legutóbbi két éve látott napvilágot – a korábbi bulikból kiindulva igazi őrület várható a koncertjükön!

A felhozatal tovább bővül a szintén Kaliforniából érkező Being As An Ocean négyesével, akik tavaly nyáron jelentkeztek új koronggal. A 2011 óta létező csapat szintén bizonyított magyar terepen, nyáron várhatóan nem csak az előző album dalai, hanem az elmúlt évek klasszikusai is felcsendülnek.

A hármashoz a közelmúltban Budapesten bizonyító Lionheart is csatlakozik – a kaliforniai arcok február végén mutatták be új lemezüket, a Love Don’t Live Here-t. A korong a rajongók és a szakma szemében is elég sikeres, a csapat szerint eddigi legagresszívabb és legsúlyosabb albumuk, élőben mindenképp moshpit-et kíván a muzsika!

A német Wolf Down metalos beütésű hardcore-ral és súlyos riffekkel operáló zenéje mellett is nehéz elmenni szó nélkül – a csapat többek között a tavalyi Bane búcsútúrné pár állomásán is feltűnt, nálunk is sikerrel bemutatkoztak már korábban.

Február 25-én egy újabb metal-legendát jelentettek be, ez pedig nem más, mint a Megadeth. Mustaine-ék július 15-én, pénteken játszanak a fesztiválon, aznap lesz Amon Amarth, Airbourne és Varg is. A legutóbbi négy bejelentett banda: TestamentToxic HolocaustDog Eat Dog és az Ignite után négy újabb fellépőt jelentettek be a szervezők: AirbourneAt The GatesBad Religion és Manegarm.

A korábban bejelentett külföldi zenekarok: a Sonata Arctica (07/16), a lengyel Behemoth (07/11), a holland Epica (07/16), a német Equilibrium és a NYHC-veterán Madball (07/14), Amon Amarth (07/15), Battle Beast (07/16), BattlecrossThe Casualties (07/12) és a német pagan metalos Varg mellé a teuton thrash legenda Sodom (07/09) is bejelentkezett.

A korábban bejelentett 25 magyar brigád mellé (AkelaKalapácsMoby Dick, Ossian, Pokolgép, Road, Depresszió, Alvin és a MókusokWatch My Dying,Rómeó VérzikRózsaszín Pittbull, Prosectura, HétköznaPI CSAlódások, Hatóságilag Tilos, Fegyelmező Részleg, Wisdom, Tales Of Evening, Paddy and the Rats, Omen, Dalriada,Apey and the PeaBlind MyselfCadaveresLeander KillsØrdøg). újabb 5 hazai fellépőt neveztek meg a szervezők: Bloody Roots, Dorothy, Ektomorf, Nevergreen, Zorall.

rockmaraton flyer 20160223