Mark Of The Blade címmel június 24-én jelent meg a tennessee-i deathcore brigád Whitechapel hatodik nagylemeze. Az új albumot ezúttal is a Cannibal Corpse és a The Black Dahlia Murder-rel közös munkájáról ismert Mark Lewis producelte. Az album megjelenésének napján a banda közzétette az Elitist Ones című szám hivatalos klipjét is. A kisfilmet Jim Foster (red13media.com) rendezte.

A friss album lemezbemutató turnéja hamarosan startol, mégpedig a Fir For An Autopsy, a The Plot In You és az Enterprise Earth társaságában kerül lebonyolításra. Ezt követően a Vans Warped turnén vesz részt a banda, többek közt a Bullet For My Valentine és az Atreyu kíséretében.

A Tennessee-beli hatosfogat 2014. április 29-én, a Metal Blade Records jóvoltából adta ki legutóbbi, Our Endless War című nagylemezét. A Mark Lewis (The Black Dahlia Murder, DevilDriver stb.) producer által felügyelt lemez (legutóbb is vele dolgoztak Phil Bozemanék) az első héten Észak-Amerikában 16,000 példányban kelt el (Billboard 10. hely).

Whitechapel – Mark Of The Blade
(Június 24 – Metal Blade)

01. The Void
02. Mark Of The Blade
03. Elitist Ones
04. Bring Me Home
05. Tremors
06. A Killing Industry
07. Tormented
08. Brotherhood
09. Dwell In The Shadows
10. Venomous
11. Decennium