A Machine Head szétrobbantása után lett újra aktív a Vio-lence, csaknem az eredeti felállásban, Phil Demmel gitárossal, Sean Killian énekessel, Perry Strickland dobossal és Dean Dell basszerrel, majd később helyette Christian Olde Wolbers basszerrel (ex-Fear Factory stb.). Robb Flynn helyén pedig azzal a Ray Vegas gitárossal, aki 1991 és 1994 között játszott a bandában. Vegas azonban 2020 januárjában távozott, a helyére pedig a jó ideje Floridában élő és az első négy Overkill album gitárosaként ismertséget szerzett Bobby Gustafson ugrott be. Bobby az utóbbi években két lemezt is kiadott a Satans Taint nevű szólócsapatával (Axe to the Head of My Enemies – 2017, Destruction Ritual – 2019).

A Vio-Lence nem kíván lassítani a jövőben sem: 2020 márciusában a Metal Blade-hez írtak alá, ahol – első tervek szerint még tavaly – végül kis késéssel, március 4-én megjelenik tőlük a Let The World Burn című, öt dalt tartalmazó EP. Utóbbi nem kis szó, hiszen a csapat legutoljára 1993-ban, Nothing To Gain címmel hozott ki friss dalokat, és az azóta eltelt évtizedekben gyakorlatilag esélye sem volt annak, hogy valaha is ismét aktivizálják magukat.

A Let The World Burn EP felvételei Juan Urteagával készültek a Trident stúdióban (Testament, Machine Head, Exodus), a keverést pedig Tue Madsen (The Haunted, Meshuggah) és a Grammy-díjas Ted Jensen (Alice In Chains, Deftones, Pantera) hangmérnök végezte. A címadó dalhoz a hivatalos klip is megérkezett!
Sean Killian – énekes
Phil Demmel – gitáros (ex-Machine Head)
Bobby Gustafson – gitáros (ex-Overkill)
Christian Olde-Wolbers – basszusgitáros (ex-Fear Factory)
Perry Strickland – dobosVio-lence – Let The World Burn EP
(Március 04 – Metal Blade)

01. Flesh From Bone
02. Screaming Always
03. Upon Their Cross
04. Gato Negro
05. Let the World Burn