Harmadik fejezet, avagy a Valótlan város címmel hamarosan új dallal jelentkezik az idén húsz esztendős Watch My Dying. Ahogy a csapat is említi a Facebook-posztjában, „nagyjából egy éve mentek szabira”, ez idő alatt átgondolták az eddig vezető út tapasztalatait, levonták a konzekvenciákat és szerencsére amellett tették le voksukat, amit szeretnek, ez pedig a zenélés. Így aztán a fentebb említett dalt hamarosan még két új nóta fogja követni. Rövid időn belül tehát megjelenik a Harmadik fejezet avagy a Valótlan város, akit érdekel, január 11-én a Dürerben, a Stagediving Fesztiválon élőben is meghallgathatja. A fesztiválon többek között a Tiansen, a Hortobágy Hardcore Crew, a Salvus, a The Tumor Called Marla, az Archaic, az Unforeseen, a Cadaveres a Stabbed és a divideD is fellép majd.

„Üdvözli Önöket a 20 éves WMD!

Nagyjából egy éve mentünk szabira, ami hosszú, de utólag szükségesnek bizonyult idő volt. Szerettünk volna mindenkit megkímélni a “kamufeloszlás + kamubúcsúkoncert + kamuújjáalakulás = kess”-című mutatványtól. Ennyi idő után vagyunk olyan viszonyban 🙂
Helyette rendezni igyekeztünk a sorainkat, átgondoltuk az eddig vezető út tapasztalatait, levontuk a konzekvenciákat.

A legfontosabb tanulság az volt, hogy szeretjük ezt az egészet, úgy, ahogy van. És az úgy, ahogy van szó szerint értendő.

Így aztán leballagtunk a haverokkal a garázsba (képünkön), és felvettünk egy dalt azok közül, amiket szeretnénk elkészíteni. Hogy mindjárt helyére is tegyük az egészet, a tétel a “Harmadik fejezet, avagy a Valótlan város” címet viseli. Ezt az Első fejezet követi majd, igen, tudjuk, hogy nem sorban jönnek, de a tanulságok közé tartozik, hogy a soroknak sincs túl sok értelme a világon.

Nem fogjuk Önöket marketinges bullshittel etetni, nem ez lesz a világ legnagyobb albumának beharangozója, nem lesz albumformátum, nem lesz 3D/4K/360 gigavideó és nem egy egész éven át készült ez a dal sem. Megtaláltunk valamit viszont, amit még nem csináltunk meg negyvenkétszer régebben, és benne van a felfedezés öröme, hogy hová is visznek majd ezek a Fejezetek. Lassú víz lesz, de elég mély.

Rövid időn belül megjelenik a Harmadik fejezet, akit érdekel, január 11-én a Dürerben élőben is meghallgathatja.

Addig még találkozunk.”