The Heretics címmel február 15-én jelenik meg az extrém metalos görög Rotting Christ új stúdióalbuma. A csapat Jens Bogren hangmérnököt bérelte fel mixernek és maszter-mesternek, lévén az ő Fascination Street stúdiójában (Amorphis, Borknagar, Moonspell, Devin Townsend) ehhez a különleges hangzáshoz remekül passzoló hangtechnikai eszközök találhatók. A február közepén megjelenő lemezről már két dalt is bemutattunk korábban, most pedig egy lemezelőzetes videó érkezett.

A Rotting Christ legutóbbi sorlemeze Rituals címmel 2016. február 12-én jelent meg. A felvételek az athéni Devasounds Stúdióban kezdődtek, Sakis Tolis frontember producelésében, a végző simításokat azonban a neves Jens Bogren (Amorphis, Borknagar, Moonspell, stb.) végezte, a svéd Fascination Street stúdióban. A lemezen több illusztris vendég is felbukkan, például a Paradise Lost énekese, Nick Holmes az A Voice Like A Thunder dalban mond el egy bevezetőt, a Samael-es Vorph pedig egy Baudelaire-idézetet szaval a Les Litanies De Satan című szerzeményben. Rajtuk kívül a szingapúri extrém metal banda, a Rudra egyik tagja, Kathir, és a Necromantiából ismert Magus is szerepel a lemezen. A Rituals albumot nálunk is bemutatták élőben, de 2018. november 7-én a Watain társaságában is jártak hazánkban.

A Rotting Christ 1987-ben alakult Athénban. Eredetileg a grindcore stílusban játszottak, később váltottak extrém metal műfajra. A dél-európai régióban kétségkívül ők voltak az első ilyen stílusú zenekar, sőt mi több ők felelnek az ún. “hellén metal” műfaj létrehozásáért (ez a görög tradicionális folk és a metalzene elegyét takarja). Fennállásuk során eddig összesen 12. stúdióalbumot adtak ki – ezek szinte mindegyike klasszikussá vált, de a legismertebb lemezük, a Thy Mighty Contract konkrétan a műfaj egyik legalapvetőbb kiadványa. Összefoglalván 30 éves munkásságukat, a csapat tagjai az idei évben egy több kiadványból álló pakkot dobtak piacra.

Rotting Christ – The Heretics
(Február 15 – Season Of Mist)

01. In The Name Of God
02. Vetry Zlye
03. Heaven And Hell And Fire
04. Hallowed Be Thy Name
05. Dies Irae
06. I Believe
07. Fire, God And Fear
08. The Voice Of The Universe
09. The New Messiah
10. The Raven (by Edgar Alan Poe)