A kijevi székhelyű VOVK debütáló lemeze többféle, igen eltérő stílusok keverékéből áll össze. Az alap, gyors stoner rockot vegyítették matek-metál ritmusokkal, beleszőve egy kis post-hardcoret, és progresszív rockot.

A tagok a következőképp látják a friss szerzeményt:

„A dalok az elménk mélyében születnek, hogy aztán a kijevi zenebarlangokban játszhassuk őket. A zenénk a mi odúnk.”

Minden dal egy bizonyos lírai hős életét, és küzdelmét mutatja be, aki keresi önmagát, helyét a világban, valamint szembe állítja saját értékrendjét a társadalommal, és más emberek hitével.

Az albumborítót az absztrakt művész Rene Bergen tervezte.

„Ezen a dizájnon keresztül szerettük volna átadni az összes érzelmet, és kiszámíthatatlanságot ami a dalainkban hallható. A váratlan, és különböző dolgok azok, amiket a zenénk képvisel.”

Az album hat számából hármon is vendégszereplő hallható: Név szerint: Igor Sydorenko (Stoned Jesus, Krobak, Voida) aki a „My Own Privat Thoughts” című szerzeményben vokálozik, Katya Gapochka, aki szintén vokálozik, a Forest dalban, valamint, Igor Cherepanov (AGHIAZMA), aki nem máson, mint tereminen kíséri a bandát az Ancient Times-ban.

Az album felvétele a kijevi Lipky stúdióban történt, Vadyk Lazariev gondozásában. A keverést pedig John Davis érdeme, aki olyan bandákkal működött együtt eddigi pályafutása során, mint a Led Zeppelin, a Foals, vagy a Florence and the Machine.

https://facebook.com/vovkband

https://www.instagram.com/vovkband/