A május 17-én megjelent Rammstein album óriási siker világszerte, úgy is fogalmazhatunk, megérte a 10 év várakozás, ugyanis a német banda legutóbbi nagylemeze, a Liebe ist für alle da még 2009-ben jött ki. A szimplán Rammstein címen futó új album a világ legtöbb piacán a listák élbolyában, számos országban az első helyen kezdett, így többek között listavezető a banda Németországban, Svájcban, Belgiumban, Hollandiában, Dániában, Norvégiában, Svédországban és Finnországban is, de Nagy-Britanniában is a harmadik helyen indítottak. Hazájában elképesztő rekordot döntött az album: a streames-letöltéses átszámításokat is belekalkulálva 260 ezer példánynak megfelelő mennyiségben ment el az első héten, és ehhez fogható eredményre a 21. században eddig még nem volt példa a német lemezpiacon.

Egyébként a banda hetedik albuma egyben az első anyaguk, amelyet nem Jacob Hellner producerrel rögzítettek, hanem Olsen Involtinivel, az Emigrate ritmusgitárosával. A március végén kiadott klipes dal, a Deutschland listavezető lett Németországban, természetesen, ezt követi most a harmadik megfilmesítés, az új videó az Ausländer dalhoz készült.

A Rammstein aktuális európai turnéja május 27-28-án, két gelsenkircheni koncerttel kezdődött, a körút során végig arénákban és stadionokban játszanak Till Lindemannék egészen augusztus végéig. Az új album dalai mellett elővettek egy-két régi klasszikust újra, mint például a Heirate mich-et, vagy a Rammsteint, amiket már több mint tíz éve nem adtak elő. Mindezeket persze olyan kötelező dalok társaságában, mint a Du Hast, a Sonne, vagy az Ich Will.

Mint várható volt, a zenekar iránt elképesztő az érdeklődés: olyan városokban telt be napok alatt a helyszín, mint München vagy Párizs, de az augusztus 22-23-ai bécsi bulikra is gyorsan elkelt az összes belépő, pedig a több mint 50 ezer férőhelyes Ernst Happel Stadionban lépnek színpadra.