Ami azt illeti, idén nincs hiány Voivod kiadványokban. A kanadai négyesfogat, The End Of Dormancy címmel vinylen és digitálisan július 10-én adta ki legújabb EP-jét. A címadó szerzemény a 2018-ban megjelent The Wake album egyik tétele, most fúvósokkal tarkítva hallhatjuk ismét, és két élő felvétel is helyet kapott a lemezen: az egyik szintén az The End Of Dormancy, a másik egy klasszikus Voivod-dal, az Unknown Knows. Mindkettőt a tavalyi Montreali Nemzetközi Jazzfesztiválon történt fellépésükön rögzítették.

A zenekar már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain, előtte azonban Lost Machine – Live címmel egy koncertlemezzel jelentkeznek. A november 27-én megjelenő kiadvány hoz a felvételeket tavaly nyáron rögzítették Montrealban, míg az audiót két héttel később, Québecben vették fel. A zenekar direkt hazai pályán, rokonok és barátok jelenlétében rögzítette az albumot.

A Lost Machine – Live című anyag 13 dalt tartalmaz, 74 percben. A kiadvány megjelenik speciális, limitált CD-n (O-alakú tokban), digitális változatban, valamint dupla gatefold LP-n, különféle színekben. Az előrendelésről bővebb infókat itt lehet találni. Az új kiadvány első előzetese, a The Lost Machine című tétel hivatalos videoklipje már megtekinthető. A klip audióját Québec City-ben (2019.07.13.), videóját pedig Montréalban (2019.06.30.) rögzítették. A rendező és a producer Felipe Belalcazar (Mental Pictures) volt.
Denis “Snake” Belanger – ének
Daniel “Chewy” Mongrain – gitár
Dominic “Rocky” Laroche – basszusgitár
Michel “Away” Langevin – dobok

Voivod – Lost Machine – Live
(November 27 – Century Media)

01. Post Society
02. Psychic Vacuum
03. Obsolete Beings
04. The Prow
05. Iconspiracy
06. Into My Hypercube
07. The End Of Dormancy
08. Overreaction
09. Always Moving
10. Fall
11. The Lost Machine
12. Astronomy Domine
13. Voivod