2015. november 9-én jelent meg a VálaszÚt együttes harmadik CD-je, Mindenen át! címmel azEDGE Records /  Hammer Music gondozásában, melynek szerzeményei ismét az igényes pop és amodern rock határán egyensúlyoznak. Ez első szöveges videó a zúzósabb jellegű címadó dalhoz készült.

ARVE Error: Invalid URL https://www.youtube.com/watch?v=2X6w-<wbr />LbdgDo in url

Az új album kiadásával párhuzamosan, novemberben elindult az összes korábbi VálaszÚt dal digitális terjesztése. Tehát az új korong mellett hamarosan az összes digitális áruházban elérhetővé válnak a korábban magánkiadásban kiadott Titok és a Van még esély VálaszÚt CD-k szerzeményei, utóbbiak frissen remaszterizált, újraénekelt változatban is.

VálaszÚt zenekar legújabb, “Mindenen át!” című albumáról az első, lemezelőzetes single az Egy jó nagy korty az életből lett, mely a banda poposabb, rádióbarátabb oldalát domborítja ki. A kislemezdalhoz tartozó hivatalos werkfilm-klip a stúdiómunkálatok elmélyült és vicces pillanataiba enged betekintést. 

A dal albumváltozatához nemsokára egy második, kicsivel komolyabb hangvételű, -a “Ments meg”kisfilmjéhez hasonló- sztoris-videót is készít majd az együttes. 

“Mindenen át!” CD-hez tartozó második VálaszÚt kislemez, az Álompolgár 2015 december 12-én jelent meg, mely a banda keményebb, rockosabb oldalát prezentálja.

Időközben a srácok egy különleges feldolgozással is előrukkoltak. Nemrégiben a The Beatles “Eleanor Rigby“ című klasszikusát stúdiózták fel a maguk egyedi módján, melyet a YouTube-on osztottak meg rajongóikkal. 

A dedikálással egybekötött lemezbemutató koncert a budapesti Trafik Klubban lesz megtartva 2015. december 20-án, vasárnap. Vendég: a Szerda zenekar.

VálaszÚt zenekar 2009 novemberében alakult Budapesten. Az együttest Szebelédi Zsolt (P. Mobil, ex-Papp-Sárdy NBB, ex-Mégiscsak) énekes-gitáros és Móczár László (ex-Historica, ex-Papp-Sárdy NBB, ex-Mégiscsak) gitáros hozta létre azzal a céllal, hogy az angol-magyar pop-rock hagyományokat követve modern és igényes zenét alkossanak. Kezdetben duóként adtak akusztikus koncerteket, mely műsorukkal országszerte sikerrel mutatkoztak be a klubokban. Közben bővült a banda, lassanként kialakult a végleges hangszerelés és a kvartett felállás. 

VálaszÚt együttes első lemeze 2011 őszén jelent meg. A “Titok” című CD-t a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban mutatták be. A koronghoz tartozó videóklipet a “Ments meg” című dalra forgatták, melynek premierje 2012 novemberében volt. 

A 2013-as év az aktív koncertezésről szólt, közben pedig gőzerővel dolgoztak a második lemez dalain. A “Van még esély” CD az év végén jelent meg, melynek címe híven fejezi ki a VálaszÚt hitvallását. A korong tanulsága alapján zenei világuk az első lemez óta letisztultabbá, merészebbé vált. Az együttes az új album anyagával három teltházas budapesti lemezbemutatót tartott.

2014-ben a VálaszÚt több határontúli helyszínen is koncertet adott, ezzel párhuzamosan egyre több híres zenész is megfordult náluk vendégként. Az “Együtt a világ ellen” című turnéjuk lezárásaként a zenekar megtartotta az első nagyobb volumenű, 5 éves jubileumi nagykoncertjét. Arra jutottak, hogy jótékony céllal szeretnének ünnepelni, ezért felkeresték az Autisták Országos Szövetségét, és felajánlották nekik a koncert teljes bevételét.

MagyaRock Hírességek Csarnokában lezajlott születésnapi-jótékonysági koncerten olyan neves zenészek voltak a vendégeik, mint Takáts Tamás, Kékesi ”Bajnok” László, Ézsiás Péter ésBaranyecz János

2015-ben megnyerték a Nemzeti Kulturális Alap egyik pályázatát, majd az akvít koncertezés mellett elkészítették a “Mindenen át!” címet viselő nagylemezüket, melynek megjelenése november 9-én volt.

Zenéjüket az érzelem, dinamika és lélek jellemzi. Izgalmas és egyéni hangzású dalaik hangulata és dallamvilága egyaránt széles skálán mozog. Mély gondolatvilágú szövegeik -amik egy huszonéves fiatal szemszögéből láttatják a világot- minden korosztályhoz szólnak.

Műsorukban elsősorban magyar nyelvű saját szerzeményeket játszanak, de az általuk kedvelt neves előadók (The Beatles, Foo Fighters, Ismerős Arcok, Sting) egyes számait is megszólaltatják.

A zenekar jelenlegi felállásában Fekecs Ákos (ős-P. Box, Infinity, Mood Makars Trio, Loyal, Move, Zanza, Marsal Project, Manökken Proletárz, Weekend Mood, Koktél, stb.) és Szabó Gergely (Infinity)alkotják a ritmusszekciót.