Újabb Zorall dalhoz érkezett szöveges videó a szeptemberben megjelent “Fémfogácsok” lemezről. A “Füstbe ment terv” szövegét Petőfi Sándor azonos című verse adta, és valószínűleg a zenei alap is mindenki számára ismerős. A kifejezetten érdekes versfeldolgozásban már  Koroknai Árpád (Kori, ex-Omen, ex-P.Box) énekes hallható, Hangya és Barbaró pedig alább osztottak meg érdekességeket a dallal kapcsolatban.

ZORALL – Füstbe ment terv (Hivatalos szöveges videó)




Hangya a Petőfi-vers megzenésítéséről:

“Már több, mint 10 éve a fejünkben van ennek a feldolgozásnak az ötlete, elsőként Mikó István adta elő így a dalt Petőfi versével együtt, ezt a változatot pedig később már többen eljátszották, még a Sztárban Sztár műsorban is elhangzott Sági Szilárd és Völgyesi Gabi előadásában több, mint három éve. Januárban újra szóba került, és úgy néz ki, ennyi év után ennek most jött el az ideje. Pár évvel ezelőtt volt már egy Petőfi feldolgozásunk, a Nemzeti dalért – amibe a Himnuszt is beleszőttük – kaptunk hideget-meleget, érthetetlen módon megkaptuk a hazaáruló titulust is, mi azonban minden dalhoz maximális tisztelettel nyúlunk, soha nem dolgozunk fel olyasmit, amit mi magunk nem szeretünk. A mi változatunknak a korábban említett az alapja, és egy remek zúzós, zorallos dal lett a végeredmény. A Fémforgácsok lemezre nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk, és szépen is fogy, már csak pár száz darab hiányzik az aranylemezhez, amiért nagyon hálásak vagyunk!

A dalhoz amúgy videoklip is készül, ami már idén megjelent volna, ám ez az év teljesen kiszámíthatatlan. Autentikus, 1800-as évekbeli lovaskocsit is szeretnénk hozzá szerezni, ami idén nem jött össze, és volt olyan színész is, akivel mindenképp együtt szeretnénk dolgozni, most viszont nem ért rá. Jövő tavasszal viszont reményeink szerint mindenképp kihozzuk!”

“Én rendkívül nehezen tanultam verseket iskolában, de Hobó Hetedik című lemeze ezen változtatott, azt hallgatva könnyen belém vésődtek a József Attila versek, és ha valamelyiket fel kellett mondani, mindig azok a változatok ugrottak be. De ilyen a Dalriada A walesi bárdok feldolgozása, és a teljes Arany-album is, biztos vagyok benne, hogy sok gyereknek segítenek ezek a megzenésített változatok, hogy megtanulják, megkedveljék és szeressék ezeket a verseket. Remélem, hogy a mi dalunk is hasonló hatást érhet el.” – tette hozzá Barbaró Attila.

A lemez továbbra is megrendelhető a zenekar honlapján, illetve elérhető a lemez a MediaMarkt kínálatában is. 

“Fémforgácsok” CD rendelés: www.zorall.hu  

Korábban két teljes új dal jelent meg, a Viszkisként elhíresült Ambrus Attilával forgatott klipes “Jég dupla whiskyvel”, illetve a szöveges videóval kísért “Ezüst eső”.

ZORALL – Jég dupla whiskyvel (Hivatalos videoklip)




ZORALL – Ezüst eső (Hivatalos szöveges videó)




ZORALL: Fémforgácsok
2020.09.18. // EDGE Records (HMR Music Kft.)
01. Most kéne abbahagyni
02. Jég dupla whiskyvel
03. Füstbe ment terv
04. Ringasd el magad
05. Ezüst eső
06. Táncoló fekete lakkcipők
07. Fémforgácsok
08. Távollét
09. Űrmese
10. Nem leszek a játékszered
11. Szombat szakíts szét