Már megjelent a Zorall legújabb, 12. nagylemeze, amely egyben az első Koroknai Árpád (Kori, ex-Omen, ex-P.Box) énekessel a fronton. A “Fémforgácsok” nagylemez 11 dalt tartalmaz, a megszokott, jól ismert zorallos ötvözetek mellett ezúttal 3 saját szerzemény is helyet kapott, illetve Petőfi Sándor “Füstbe ment terv” című versének a megzenésítése. A “Presszó Metalhoz” hasonlóan ezt a lemezt is Závodi Gáborral rögzítették, a lemezborítót pedig Gróf Balázs készítette. Korábban két teljes új dal jelent meg, a Viszkisként elhíresült Ambrus Attilával forgatott klipes “Jég dupla whiskyvel”, illetve a szöveges videóval kísért “Ezüst eső”.

ZORALL – Jég dupla whiskyvel (Hivatalos videoklip)
A lemez továbbra is megrendelhető a zenekar honlapján, hétfőtől a ReLay és InMedio hálózataiban is meg lehet vásárolni HammerWorld CD Specialként, illetve elérhető a lemez a MediaMarkt kínálatában is. 

“Fémforgácsok” CD rendelés:

Barbaró Attila a friss lemezzel kapcsolatos munkáról: 
“Az előző lemez irányvonalát folytattuk, maradtunk a metalosabb hangzásnál! Korival nagy öröm volt együtt dolgozni, nagyon gördülékenyen és profin vette az akadályokat, hiszen néhány próba után már a stúdióban voltunk, végeredmény pedig magáért beszél! Lassan 20 éves a Zorall, ez a lemez pedig most nagy kedvencem lett, a saját nóták közül a Szombat Szakítsd Szét a személyes kedvencem!”

Hangya a lemez felvételeiről és az énekesváltásról:

“Ha jól számolom ez a 12. album, ennyit még egy lemezzel se dolgoztunk! Tavaly szeptemberben kezdtük a demot, idén januárban pedig a felvételeket. Februárban az akkori influenza, vagy már lehet a covid előfutáraként a teljes studió gárda lebetegedett, így márciusban tudtuk folytatni, tulajdonképpen Bence és Attila aznap írtak a studióból, hogy elkészültek amikor bejelentették a koncertek és egyéb rendezvények szigorítását. Ezután csak távmunkában tudták csiszolgatni a lemezt. 

Júniusban Szendrey Zsolt bejelentette, hogy ezt a lendületet a jövőben nem bírja tovább. Az évi 100-150 fellépést amit a Zorall zenekarral adunk, családja és egyéb munkái miatt nem tudja vállalni. Kérését tiszteletben tartottuk, viszont mi egy percig se szerettünk volna emiatt megállni, így castingot hirdettünk. Ekkora találtuk meg Koroknai Árpit, aki korban és zenei kvalitásban is stimmelt.

Néhány próba és közös beszélgetés után már biztosak voltunk benne, hogy ő lesz a Mi emberünk. Kb két hét kemény gyakorlás után fel is tolta a lemezt a stúdióban. Őszinte leszek, ennyire még sosem voltam elégedett a végeredménnyel. Ráadásul végre olyan énekhanggal amire titkon mindig is vágytam. Kori új kapukat nyitott a Zorall életében! Már alig várom, hogy elkezdjük a következő lemezt!”

Következő Zorall koncertek:
Október 2. Debrecen, Roncsbár
Október 3. Kaposvár, Hang-Ár
Október 16. Szarvas, Zebra Club
Október 24. Budapest, Barba Negra (+Lord)
Október 30. Pécs, Pécsi Est
Október 31. Szekszárd, Szekszárdi Est
November 6. Tatabánya, Roxxy Music 
November 7. Gyöngyös, Start Műhely
November 14. Szolnok
November 28. Dunaújváros, Kaptár Music Pub
December 3-6. Zorall – Junkies erdélyi túra 
December 11. Győr, Dongó Live Music Hall 
December 12. KomlóDecember 19. Hajdúszoboszló

ZORALL: Fémforgácsok
2020.09.18. // EDGE Records (HMR Music Kft.)
01. Most kéne abbahagyni
02. Jég dupla whiskyvel
03. Füstbe ment terv
04. Ringasd el magad
05. Ezüst eső
06. Táncoló fekete lakkcipők
07. Fémforgácsok
08. Távollét
09. Űrmese
10. Nem leszek a játékszered
11. Szombat szakíts szét