A Soilwork énekes Björn “Speed” Strid és az Arch Enemy basszer Sharlee D’Angelo (ld. Spiritual Beggars) klasszikus/dallamos rock csapata, a The Night Flight Orchestra Sometimes The World Ain’t Enough címmel 2018 nyarán adta ki a negyedik albumát, a 2017-es Amber Galactic lemez folytatását. Az albumot 2018. december 11-én az A38 Hajón be is mutatták, a koncertről ITT olvashattok bővebben.

A Journey, Kansas, ELO, REO Speedwagon hatásokat is felmutató muzsikát játszó csapat nem ült a babérjain, Aeromantic címmel 2020. február 28-án egy új albummal jelentkezett. A 2018-as Sometimes The World Ain’t Enough lemez folytatásán a Nordic Sound Labs stúdióban dolgoztak, ahol ugyanazt a dobcuccot használták, amellyel az ABBA ultrasikeres 1980-as lemeze, a Super Trouper készült. A koronavírus miatt a csapat márciusra meghirdetett budapesti koncertje is elmaradt, azonban a karácsonykor bemutatott Paper Moon után ismét egy új dallal örvendeztetik meg a rajongókat. A White Jeans című friss nóta klipjében egy ismert svéd televíziós személyiség, Frederik Lexfors is felbukkan.

Ezek a dalok gyakorlatilag már előhírnökei voltak az Aeromantic II címmel szeptember 3-án megjelenő új albumnak. Most pedig itt a harmadik új szám, a Chardonnay Nights. A Journey, Kansas, ELO, REO Speedwagon hatásokat is felmutató muzsikát játszó zenekar ötlete még 2007-ben született meg Björn Strid és a Soilworkhöz később csatlakozó Mean Streak gitáros, David Andersson fejében, majd beszállt hozzájuk Sharlee D’Angelo, aztán Richard Larsson billentyűs (Von Benzo) és Jonas Källsbäck dobos (Mean Streak) is. A 2015-ös második albumon (Skyline Whispers) már egy hatodik tagja is volt a csapatnak, a kongás/perkás Sebastian Forslund.

The Night Flight Orchestra – Aeromantic II
(Szeptember 03 – Nuclear Blast)

01. Violent Indigo
02. Midnight Marvelous
03. How Long
04. Burn For Me
05. Chardonnay Nights
06. Change
07. Amber Through A Window
08. I Will Try
09. You Belong To The Night
10. Zodiac
11. White Jeans
12. Moonlit Skies
13. Reach Out