A német Bild magazin tegnap számolt be arról, hogy a Rammsein frontembere, Till Lindemann karanténban van, egy berlini kórház intenzív osztályán kezelik. Az 57 éves zenész a múlt héten Oroszországban koncertezett a szólócsapatával, majd visszatért Berlinbe, ahol koronavírussal diagnosztizálták, magas láza is volt. Emellett tüdőgyulladást is megállapítottak nála, ezért került az intenzívre.

A Rammstein zenekari Facebook oldala ezzel szemben teljesen mást állít: Till Lindemann már jobban van, sőt, a koronavírus tesztje is negatív lett. Az énekes a zenekari orvos tanácsára ment kórházba, egy éjszakát az intenzív osztályon töltött, onnan azonban már egy másik osztályra helyezték át, mert jobban van.

Azt nem tudni, hányszor és hogyan tesztelték, a PCR koronavírus-tesztek ugyanis nem 100 százalékosan megbízhatóak, viszonylag gyakran adnak fals pozitív eredményt, ezért a nemzetközi eljárásrend általában az, hogy egy betegen több tesztet is elvégeznek. A német sajtó értesülései szerint Lindemannt a koronavírusra jellemző tünetekkel vitték kórházba.

Mielőbbi felépülést kívánunk!