Úgy vettem észre sokan nem ismerik a Rómeó Vérzik nevű felvidéki magyar metál zenekart, és ezen a tűrhetetlen állapoton szeretnék változtatni, mivel egy nagyon húzós, ritmusos minőségi kemény zenét produkáló együttesről van szó, akik egyre nagyobb ismertségnek örvendenek hazánkban is.

Koppány, Püke, Sancho és Ricsi teszi ki a Felvidéki zenekar legénységét, akik ’95 óta nyomják a Rock ‘n’ Rollt.

Álljon itt némi történeti összefoglaló az együttesről:

1995. június
Megszületik a Rómeó vérzik című dal Egerben egy kétszobás lakásban, valamikor a hajnali órákban. Kova már akkor érezte, hogy valami ebből születni fog.
1995. október
Kova visszaköltözik Szlovákiába és öccsével, Koppánnyal lejárnak a helyi kultúrházba összepróbálni pár saját dalt. Egy fiatal srác üti mellettük a dobokat, Pepó, aki munkahelyi elfoglaltsága végett egy próbán nem jelent meg és ekkor jött a képbe Sancho, akinek ebben az időben nem volt zenekara.

1995. december
Megszülettek az első dalok (Rómeó vérzik, Haláltánc). December 22-én a somorjai Piton bárban a KONFLIKT vendégeként volt az első koncert, ahol jelen volt Püke is és a koncert utáni züllést követően egy gyors megbeszélés után csatlakozott a bandához.

Rómeó vérzik – Növesztem a hasam

1996- tól rendszeresen koncerteznek, majd ősszel megjelenik az elsõ demó Fest majd egy embert címmel. Még ebben az évben csatlakozik az együtteshez H.T.Gibbó aki a menedzseri teendőket látja el. Sorra lépnek fel különböző zenekarok vendégeként (Tankcsapda, Sing-Sing, Beatrice, Sziámi és még sokan mások).
1998 Megjelenik meg a második demókazetta Íme az ember címmel. Ezzel a kazettával ismerte meg igazán az együttest a felvidéki közönség. Rendszeres vendégei a Nádszegi és a kamocsai KLIKK Fesztiválnak.
Ebben az évben kiválik az együttesből Kova, aki Németországba költözik és kb. ebben az évben válnak meg a menedzserüktől is. Így hárman maradtak, Koppány átvette a banda ügyintézését. Rendszeresen és egyre többet koncerteznek nemcsak Szlovákiában, de Magyarországon sőt Csehországban is.

Rómeó Vérzik – Sötét Ég

1999-ben szerzői kiadásban jelenik meg a “Kettőre indulunk” című album, mely már magyarországi terjesztést is kap. Ebben az évben 16 állomásos turnén vesznek részt a Neck Sprain vendégeként.
2000-től minden évben rendszeresen van Rómeó Vérzik Tábor, melyen 2001-ben már több, mint 350 ember vett részt.
2002 január 22-én jelent meg az ÉLETÖRÖM című album. 2002 áprilisában beszáll a képbe Csiba Ricsi (Ríkó) , mint szólógitáros, így a trióból négyesfogat válik. 2002 augusztus 24-én került megrendezésre a III. Rómeó Vérzik Tábor, melyen minden eddigi nézőszámot megdöntve közel 1000 ember vett részt.
2003-ban a zenekar ha lehet még többet koncertezik és igyekszik jobban nyitni az anyaország felé. Rengeteg koncert és fesztiválon való szereplés lassan meghozza a gyümölcsét, bárhová mennek mindenhol ismerik őket. 2003 augusztus 22-23-án, Somorján kerül megrendezésre az immáron kétnapos IV. Rómeó Vérzik Tábor. A rajongók az egész országból, sõt Csehországból és Magyarországról is érkeznek, így ebben az évben a két nap alatt 1680 fiú és lány, apa és fia, anya és lánya érezte jól magát,

2004 áprilisában ismét stúdióban a négyesfogat, hogy rögzítse legújabb 11 dalból álló új albumát. 29 nap alatt készül el az ENGEDD BELÉM! címet viselő CD. 2004 augusztus 13-14-én került megrendezésre az 5. Rómeó Vérzik Tábor. A táborban volt az ENGEDD BELÉM lemezbemutatója, fény és pirotechnikával! Több, mint 1000 (!) ember tombolta végig a somorjai srácok koncertjét!
2005 – 10 éves a zenekar! Ebben az évben közel 80 koncertet játszanak a srácok Magyarországon, Szlovákiában és a környező államokban. Ősszel 2 szülinapi koncertet is adnak, Budapesten a WIG-WAM-ban és Somorján a Művelődési házban, ahol Kova is az est vendége.
2006 – 
Beindul a SEX and TOUR turné. Folynak a klubbulik az év első felében majd a fesztiválok sora következik. A 7. Rómeó Vérzik Tábor hangulatát tekintve talán a legemlékezetesebb, mind a rajongók, mind a zenekar számára.

és ezzel a Shakespesre-i történet tovább folytatódik…

Rómeó Vérzik – Rock ‘n’ Roll az élet (2007)

 Tessék megismerkedni velük. Megérdemlik!