Ma 18 óra 22 perckor új Világrekordot állított fel JoNeS az Abszolút Rádió műsorvezetője/zenei szerkesztője azzal, hogy 97,3 órán keresztül vezette a műsort az ideiglenes stúdióból és ezzel bőven sikerült megdöntenie az alvás nélküli rádiós műsorkészítés jelenlegi világrekordját.

A világrekord-kísérlet október 9-én, kedden 17 óra 04 perckor kezdődött, JoNeS ekkor kezdte a műsorvezetést és 97,3 órán keresztül semmit nem aludt, tehát sikerült rádiója sugárzási frekvenciáját időben műsorkészítéssel töltenie. 

Nem sokkal 18 óra előtt érkeztünk a helyszínre, amikor is a műsorvezető éppen sült krumplit falatozott, majd folytatta a műsorkészítést. A tegnapihoz képest ugyanolyan szépen tette a dolgát és örömmel nyugtázta az ablakon beintegető szurkolókat. A Petőfi Csarnok előterében már szép számmal gyülekeztek a rádiós kollégák, a családtagok, barátok, a rádióhallgatók, a sajtó, a televíziók képviselői és visszafelé számolták a perceket.

Hatalmas tortát és pezsgőt kapott

Hatalmas tortát és pezsgőt kapott JoNeS a stúdióba 18 óra 22 perckor, nem mindennapi vállalkozása megkoronázásaként. Mindenki gratulált a rekordhoz, pezsgőt bontottak, koccintott JoNeS kollégáival és az ünnepeltet a vállukon hozták ki az egybegyűlteknek, akik vastapssal és „Szép volt JoNeS!” skandálásával fogadták Őt. Nagyon megható volt, amikor a műsorvezető a tapsviharban megölelte feleségét, aki nagyon sokat izgult az elmúlt napokban férjéért, és amikor csak tehette bement hozzá és mellette volt.

A doktornő elmondása és az utolsó mérés adatai szerint rendben van a rekorder egészsége, de azért az éjszakai színpadra lépése előtt még néhány óra alvást rendelt el neki.

Gratulálunk az új világrekordhoz!

Legutóbb májusban a Radiocafe 98.6. két műsorvezetője kísérelt meg rekordot dönteni rádiós talkshow kategóriában. Az Abszolút Rádió munkatársához hasonlóan tavaszi rekordkísérletekor a Fehérvár Rádió műsorvezetője sem aludt: Nyeste Attila szintén a frekvenciára utalva – 94,5 órát volt non-stop adásban.