Alig pár órája a Facebook oldalán jelentette be a dán Pretty Maids, hogy Ronnie Atkins énekesnél tüdőrákot diagnosztizáltak, a kezelések miatt pedig minden koncertjüket lemondják 2020. január végéig.

„Sajnálattal jelentjük be a rossz hírt: barátunkon, Ronnie-n nemrégiben tüdőrákot diagnosztizáltak.Ez azt jelenti, hogy 2020. január végéig minden bejelentett show-t vissza kell mondanunk és elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért. Jelenleg minden tervünk talonba van téve, tehát egyelőre nem tudunk többet mondani.”

Ronnie Atkins egy közleményt is kiadott:

„Félelmetes, ahogy a világod fenekestül felfordul csupán néhány hét alatt. Augusztus közepén rutinvizsgálatra mentem az orvosomhoz és panaszkodtam némi hátfájásról. Aztán jött néhány vizsgálat, hörgőtükrözés, szövettan stb., majd hosszas várakozás következett az eredményekre. És végül három héttel ezelőtt megtudtam, hogy tüdőrákkal diagnosztizáltak. Ez teljesen sokkolt engem, a családomat és a hozzátartozóimat egyaránt, mivel teljesen váratlanul jött, tipikus tünetek nélkül, és minden olyan gyorsan történt, olyan gyorsan fejlődött ez az utóbbi időben. Már kezelés alatt állok, két hete meg is műtöttek, majd kórházban kezeltek tüdőgyulladással, ami minden bizonnyal a műtét következménye volt. Az orvosok szerint jó eséllyel tüdőrákom van. A következő néhány hónapban azonban további kezeléseken kell részt vennem, hogy biztonságban legyek. Ez azt jelenti, hogy sajnos határozatlan időre vissza kell lépnem a zenei aktivitástól, le kell mondanom a koncerteket. Pozitív hozzáállással vágok bele ebbe, a családom és a barátaim szeretetével és támogatásával. Elszántan küzdök meg ezzel a betegséggel, megteszek mindent, amit csak tudok – ha Isten is úgy akarja! Szeretet” – Ronnie Atkins

Mielőbbi gyógyulást Ronnie! Veled vagyunk!

Undress Your Madness címmel november 8-án jelenik meg a dán Pretty Maids tizenhatodik stúdióalbuma, a 2016 őszén kiadott Kingmaker lemez folytatása. A stúdióban még Allan Sørensen dobolta fel a dalokat, ám a banda már a nyári fesztiválokon is elődjével, a 2017-ben távozott Allan Tschicajával játszott, miután Sørensen vette a kalapját. Tschicaja 2006 és 2017 között játszott a Pretty Maids-ben, vele készültek a Wake Up To The Real World (2006), a Pandemonium (2010), a Motherland (2013), a Louder Than Ever (2014) és a Kingmaker (2016) albumok. Az albumot Jacob Hansen (Volbeat, Amaranthe, Kobra And The Lotus) segítségével készítette a gárda, és Ronnie Atkins szerint egy hónap alatt írták meg. Itt az első előzetes dal is, a klippel kísért Serpentine.

A Pretty Maids tavalyi budapesti koncertjéről ITT olvashattok élménybeszámolót.