2019. október 5-én a Facebook oldalán jelentette be a dán Pretty Maids, hogy az 55 esztendős Ronnie Atkins énekesnél tüdőrákot diagnosztizáltak, a kezelések miatt pedig minden koncertjüket lemondták. Az 57 éves Ronnie négyes stádiumú tüdőrákban szenved, orvosai szerint gyakorlatilag menthetetlen, így bevallottan zenélésre használja ki a még rendelkezésére álló időt.

A One Shot címet viselő első szólólemez 2021. március 12-én jelent meg, az albumot Chris Laney producer segítségével hozta össze a frontember, a keverésért Jacob Hansen felelt. A lemezre nem került fel a  Carry Me Over című szerzemény, ez a 2021. október elsején, 4 More Shots (The Acoustics) címmel megjelent EP-n kapott helyet. Az EP-re pedig az eddig kiadatlan Carry Me Over dal mellé, a szólólemez három dalának akusztikus változata, valamint a One Shot nagyzenekari verziója került fel.

Atkins egy éven belül megcsinálta a második szólólemezét is. A Make It Count szinte napra pontosan egy évvel az első lemez után, 2022. március 18-án jelent meg. Akárcsak a 2021-es One Shotot, úgy a tavaszi Make It Countot is különleges EP-vel kíséri Ronnie Atkins. A Symphomaniac EP november 18-án érkezett meg a Frontiersnél, és négy dal nagyzenekari átiratát rejti a nagylemezről. Atkins a nagyzenekari hangszerelésekért felelős Lars Winter billentyűssel, Morten Sandanger billentyűssel és a háttérvokalista Linnea Vikström Egg-gel készítette el az anyagot, amely most végighallgatható.
Ronnie Atkins – Symphomaniac EP
(November 18 – Frontiers)

01. Rising Tide (Orchestra Version)
02. Make It Count (Orchestra Version)
03. Let Love Lead The Way (Orchestra Version)
04. Unsung Heroes (Orchestra Version)