2019. október 5-én a Facebook oldalán jelentette be a dán Pretty Maids, hogy az 55 esztendős Ronnie Atkins énekesnél tüdőrákot diagnosztizáltak, a kezelések miatt pedig minden koncertjüket lemondták. Legalább 33 sugárkezelést és négy kemoterápiát követően idén februárban rákmentessé nyilvánították. Azóta azonban sajnos megváltozott a helyzet, Ronnie Atkins 2020. október 18-án, a közösségi médiában jelentette be, hogy a rákja visszatért. Atkins négyes stádiumú tüdőrákban szenved, ami gyakorlatilag gyógyíthatatlan, ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy egy szólóalbumot készítsen.

A One Shot címet viselő lemez március 12-én jelenik meg, az albumot Chris Laney producer segítségével hozta össze a frontember, a keverésért Jacob Hansen felelt. Harmadik előzetesként pedig a Scorpio dal került bemutatásra. Ronnie mellett a nótában Chris Laney ritmusgitározik, Oliver Hartmann szólózik, Pontus Egberg basszusozik, Allan Sørensen dobol és Morten Sandager billentyűzik.
Ami a teljes lemezt illeti, Atkins és Laney mellett zenészek és énekesek egész sora szerepel: Allan Sørensen (Pretty Maids, Royal Hunt), Morten Sandager (Mercenary, Pretty Maids stb.), Pontus Egberg (King Diamond, Wolf, Lion’s Share), Pontus Norgren (HammerFall, The Poodles), Kee Marcello (ex-Europe), Oliver Hartmann (Avantasia, At Vance), John Berg (Paralydium), Anders Ringman (Animal), Linnea Vikström Egg (Paralydium, QFT) és Björn Strid (Soilwork, The Night Flight Orchestra.
Ronnie Atkins – ének
Chris Laney – ritmusgitár, billentyűs hangszerek, vokál
Allan Sørensen – dobok
Morten Sandager – billentyűs hangszerek
Pontus Egberg – basszusgitár
Anders Ringman – akusztikus gitár
Szólógitár: Pontus Norgren, Kee Marcello, Olliver Hartmann, John Berg, Chris Laney
Vokálok: Chris Laney, Linnea Vikström Egg, Oliver Hartmann, Bjørn Strid
Ronnie Atkins – One Shot
(Március 12 – Frontiers)

01. Real
02. Scorpio
03. One Shot
04. Subjugated
05. Frequency Of Love
06. Before The Rise Of An Empire
07. Miles Away
08. Picture Yourself
09. I Prophesize
10. One By One
11. When Dreams Are Not Enough