Megjelent a Phoenix Rt. “Nem marad szótlan” című friss dala, mely már a második előfutára a 2020 őszére tervezett lemeznek.

Phoenix Rt. – Nem marad szótlan (Hivatalos szöveges videó)
A zenekar a friss dallal kapcsolatban:„2019 decemberében kezdtük az új lemez felvételeit, akkor három dalt rögzítettünk Érden Varga Zoli közreműködésével, ebből a Nincs mit vesztenem januárban meg is jelent. Nagyon örültünk a dal és a klip pozitív fogadtatásának, és most pont annyira vagyunk izgatottak megint, hiszen a Nem marad szótlan merőben más mint az eddigi Phoenix Rt. dalok, legalábbis szerintünk! 😀 Ha mindenképpen be kellene skatulyázni a dalt, akkor a modern metal kategóriába tennénk, elég zúzósra sikeredett. A szöveg mondanivalója is nagyon fontos, talán egy mondatban úgy tudnám összefoglalni, hogy mindig, minden esetben ki kell állnunk és harcolni az igazunkért!”

A szöveges videót Császár Robi és a Tri-Angle készítette Király Győző /WildungPhoto/ fotóit felhasználva. Az új szerzemény promózását sem bízta a véletlenre a banda, hiszen a megjelenés előtt megkértek pár ismert személyt, hogy hallgassák meg és véleményezzék egy kisvideóban a “Nem marad szótlan”-t, többek közt Dodót /Dorothy/, Sidi /Tankcsapda/, Késmárki Zsolti /Hooligans/, Dul Sanyi /Alvin és a Mókusok/, Szénégető Ricsi /Ric$ & Green, HammerWorld magazin, Ric$Cast podcast/, és Kalácska Gábor /Rocker Rádió/ tesztelték elsőként az új nótát. A videók a zenekar facebook valamint insta oldalán érhetők el.

www.facebook.com/phoenixrt/videos/259069845288248/ Sidi (Tankcsapda)
www.facebook.com/phoenixrt/videos/238340370758030/ Dul Sanyi (Alvin)
www.facebook.com/phoenixrt/videos/1340292839513927/ Dodó (Dorothy)
www.facebook.com/phoenixrt/videos/1102958283408702/ Zsolti (Hooligans)
www.facebook.com/phoenixrt/videos/1102958283408702/ Kalácska Gábor
www.facebook.com/phoenixrt/videos/689819608460885/ Szénégető Ricsi

A januárban megjelent, youtube-on rövid időn belül szép nézettséget elért “Nincs mit vesztenem” klipet követően, február 8-án elindult a srácok tavaszi turnéja, mely az 5. állomás után március 7-én félbeszakadt a járvány miatt. Bár a koncertek elmaradtak, a trió szinte egy percre sem pihent. Folyamatosan íródtak-iródnak az új dalok a 4. lemezre, s noha a határzár miatt a május elejére tervezett stúdiózást csúsztatni kényszerültek, igyekeztek a rajongókat kiszolgálni ebben a nehéz időszakban is.

Phoenix Rt. – Nincs mit vesztenem (Hivatalos videoklip)
Április 8-án egy kisfilm került fel youtube csatornájukra, mely a februári londoni kiruccanásukat foglalja össze, mutatja be, ahol a banda az Alvin és a Mókusok vendégeként lépett fel az Underworld Clubban. Május elején pedig egy újabb kisfilm a „Ha lehullnak a földre a láncok” címet viselő mini karanténkoncert látott napvilágot, melyet az Epix Studio stábjával készített a csallóközi hármasfogat. 

Phoenix RT // 2020 London (kisfilm)
Phoenix Rt. tagok:
Puss Tamás – ének, basszusgitár
Győrög Márton – gitár, vokál
Lépes Ferenc – dobok