Új klippel jelentkezett a csallóközi Phoenix Rt. az egy hónapja, októberben elején, megjelent “Jelzőfény” lemezről, mely a MAHASZ TOP 40 albumeladási lista 3. helyéig jutott. Ez már a harmadik dal, melyet megfilmesít a trió; a Down for Whatever zenekar frontemberével, Diószegi Kikivel készített “Jelzőfény” egy igazán zúzós, modern metal dal, fülbemászó refrénnel és 2020-ban nagyon is aktuális szöveggel.

Phoenix Rt feat. Diószegi Kiki – Jelzőfény (Hivatalos videoklip)
„Elég nehéz időszakot él most mindenki. A rendeletek, korlátozások, bevezetése, a munkahelyek elvesztése, a járvány rendesen rányomja a pecsétjét 2020-ra. Szerintem az idei évre senki se fog jó szájízzel visszagondolni évek múlva. Viszont azt gondolom, mindenkinek szüksége van támaszra, biztos pontra, jelzőfényre ebben a bizonytalan időszakban, ami által sokkal könnyebben éljük meg a mindennapokat.

Kellenek a kapaszkodók és az optimista hozzáállás. Lényegében erről szól a dal. Közvetlenül a felvételekor jött az ötlet, hogy duettként még hatásosabb lenne, így felhívtuk Kiki barátunkat a Down For Whatever zenekarból, aki egyből igent mondott a felkérésre, sőt a hiányzó sorokat is megírta a dalhoz.

Ez a szám az új lemez felvételeinek utolsó etapjában készült el Varga Zoli producer közreműködésével, és már ott a stúdióban visszahallgatva azt beszéltük, hogy mindenképpen klipet érdemel.” – árulta el Puss Tamás, a zenekar basszusgitáros, énekes, szövegírója.

A klipet Lackó Sándor és az Epix Studio készítette, akik nevéhez egyébként a 2019-es “Látszatvilág” és az idén októberben megjelent “Tiszta lappal” is kapcsolható. A forgatás három napot vett igénybe, és öt helyszínen folyt a munka. Az utolsó napon a zenekari jeleneteket vették fel a srácok Győrben, a DreamPower Kft. hangárában, akik egy hatalmas ledfalat biztosítottak a forgatáshoz. A végeredmény pedig a zenekar eddigi legkomolyabb, legprofibb klipje, ajánljuk figyelmetekbe.

A lemezről korábban YouTube-ra felkerült dalok közös lejátszási listán

Phoenix Rt. – Jelzőfény
2020.10.02. EDGE Records
01. Nem marad szótlan
02. Nincs mit vesztenem
03. Engedd el
04. Ami ránk vár
05. Jelzőfény (feat. Diószegi Kiki)
06. Mielőtt elrugaszkodom
07. Fekete
08. Elkéstél
09. Tiszta lappal
10. Másnapos szerenád
11. Nincs baj (Kalapács cover)